Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  П`ятниця, 26.04.2024, 22:07 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Листопад » 21 » Встановлення результатів парламентських виборів
17:24
Встановлення результатів парламентських виборів

ЦВК повинна закінчити свою роботу щодо встановлення результатів парламентських виборів. Про це заявив новообраний народний депутат від партії «УДАР» Володимир Куренной в ефірі програми «Про головне» на Першому національному.

За словами політика, Центральна виборча комісія фактично бойкотує вибори в п’яти округах. «Тому що відмову від встановлення результатів виборів в цих округах інакше як бойкотом назвати не можна. Якщо б всі правові  інституції, які є в державі, чітко виконували закон – в тому числі Центральна виборча комісія, Генеральна прокуратура, Міністерство внутрішніх справ, то встановити результат в цих п’яти округах, а також ще по декількох округах, де теж були фактично сфальсифіковані результати виборів, було б дуже легко. І проблема тут лежить не у площині юридичній. Це політична проблема, це небажання влади визнати результати виборів», – вважає представник «УДАРу».

Куренной також наголосив, що депутати від партії «УДАР» не будуть голосувати за будь-які зміни до старого закону про вибори. «Ми виступаємо за те, що треба ухвалити новий закон про вибори. Нинішній закон і став одним з чинників такого відверто недемократичного проведення парламентських виборів. Тільки новий закон, тільки пропорційна система з відкритими списками – це наша чітка позиція. Голосувати за якийсь там косметичний ремонт, який хоче зробити влада, щоб прикрити бездіяльність ЦВК, ми не будемо», –  зазначив Куренной.

Політик також назвав безпідставними прогнози окремих експертів про те, що з фракції «УДАРу» буде найбільша кількість перебіжчиків у новому парламенті. «Ці експерти займаються ворожінням на кавовій гущині. Говорити про те, що перебіжчики будуть від «УДАРу» – несерйозно і непрофесійно. А от про що сьогодні говорити варто – про тиск, який чиниться на депутатів від нашої партії, на депутатів від Батьківщини. Тиск з боку правоохоронних органів, прокуратури. Вже не поодинокими є випадки, коли раптом саме після виборів почалися перевірки деяких структур, наближених до тих чи інших народних депутатів, в тому числі від партії «УДАР». Це тиск з метою змінити політичну позицію наших партійців. Але я запевняю вас, що в партії «УДАР» склалася команда, яку залякати  буде  складно», – сказав Куренной.

Переглядів: 541 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: