Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  П`ятниця, 26.04.2024, 14:04 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Листопад » 17 » Події в Україні та коментарі експертів
22:28
Події в Україні та коментарі експертів
1.    Політики, які отримали свої статки корупційним шляхом, бояться Кличка.
Моніторинг ЗМІ показує, що опоненти активно крутять маніпуляції на тему «можливості зняття В.Кличка з виборів», сплати ним податків за кордоном тощо.
•  Політики, які зробили в Україні свою кар’єру у бізнесі та політиці на корупції, зрадах, ухилянні від сплати податків та ігноруванні законів, останнім часом розгорнули активну дискредитаційну кампанію проти лідера партії УДАР Віталія Кличка
•  Людям намагаються навіяти думку, що В.Кличка нібито можуть зняти з виборів, що він «не платить податків в Україні» тощо. Все це брехня.
•   Основна причина цієї брехливої кампанії цього полягає у тому, що старі корупційні кадри з великим страхом дивляться на перспективу того, що В.Кличко може стати президентом України.
•    Вони бояться того, що країну може очолити сильна людина, не замішана у корупційних зв’язках, яка заробила свої статки не шляхом «прихватизації» чи грабунку бюджету, а своєю працею, яка звикла чесно платити податки, яка поважає закон і суд.
•  У такій країні усім корупціонерам і розкрадачам державних коштів воздасться по справедливості. Саме тому вони з усіх сил і намагаються абсолютно безпідставно очорнити Кличка вже зараз.
•  Правда полягає у тому, що лише відсторонивши від влади прогнилу корупційну систему, люди можуть сподіватись на реальне зміни та покращення свого життя. А зробити це може лише людина, яка не є частиною нинішньої системи. І ця людина — Віталій Кличко.

2.  Уряд крайніми за власні прорахунки робить місцеві органи влади
Перший заступник міністра фінансів А. Мярковський на селекторній нараді з в. о. міністра фінансів АР Крим, директорами Департаментів фінансів місцевих державних адміністрацій заявив, що «місцевим органам влади необхідно забезпечити залучення додаткових джерел надходжень до місцевих бюджетів і максимальне спрямування коштів на виплату заробітної плати, а також вжити заходів з метою недопущення виникнення простроченої кредиторської заборгованості по цих виплатах».
Це вже не вперше, коли представники Уряду перекладають відповідальність за власні прорахунки на місцеві органи.
23 жовтня 2013 р. на засіданні Уряду прем'єр М. Азаров заявив, що заробітну плату затримують через неефективність роботи місцевих чиновників. "Проблеми, які виникають з фінансуванням та виплатою заробітної плати в окремих регіонах, переважно свідчать не про глибину бюджетних проблем, а про те, що не вжито заходів з упередження… Якщо на території в певний період не вистачає коштів на оплату праці - є можливість, наприклад, взяти бюджетну позику".
Довідково: заборгованість по зарплаті на 1.01.2013 року становила – 893,7 млн. грн., на 1.09.2013 – 982,9 млн. грн., на 1.10.2013 року – 1,024 млрд. грн.

•    Рекомендації уряду місцевим владі залучати додаткові джерела надходжень для виплати заробітних плат є вершиною цинізму.
o    Адже Держказначейство масово не виконує платіжних доручень органів місцевого самоврядування, уряд просунув ідею вексельних розрахунків з місцевими бюджетами за спожиті енергоносії, виконання делегованих повноважень органам місцевого самоврядування урядом не фінансується.
•    Все це результати провальної роботи уряду. І після цього прем’єр Азаров та представники уряду дозволяють собі звинувачувати місцеві органи влади у бездіяльності. Замість того, щоб самим подати у відставку за розвал роботи.
•    Уряд Азарова намагається змусити органи місцевого самоврядування, місцеві державні адміністрації включитися у процес отримання місцевих позик. Але позики беруться на покриття тимчасових касових розривів, а у даному випадку – це не тимчасові касові розриви. Це системне і хронічне недофінансування державою захищених статей бюджету.
•    При тому уряд не зробив нічого для того, щоб поліпшити фінансову спроможність місцевих бюджетів. Зокрема, до ВРУ не подано законопроектів, які б суттєво збільшили доходи місцевих бюджетів. Такий уряд має з ганьбою іти у відставку.

3.  Профспілки та промисловці просять про термінову зустріч з Януковичем через погіршення стану вітчизняної промисловості у зв’язку із ускладненням відносин з Росією.
В зв’язку із призупинення РФ сертифікатів на поставку транспортного машинобудування зупиняються такі підприємства як  «Азовмаш», Стахановський вагонобудівельний ремонт, «Дніпровагонмаш», Крюковський вагонобудівний завод. http://ua-banker.com.ua/news/financial/19572

•    Росія вже неодноразово доводила, що не є надійним економічним партнером для України, оскільки  для отримання переваг в політичних питаннях завжди застосовує мову шантажу та тиску на українську  економіку та вітчизняних експортерів.
•   Така ситуація триває вже не один рік і щоразу боляче б’є по традиційних українських галузях промисловості, де значна кількість підприємств залежить від експорту в Росію.
•    Настав час рішучий дій, які дозволять підприємствам позбутися залежності від «політичних ігор» ненадійного партнера.
•   Першим і головним кроком для цього є підписання угоди про асоціацію з ЄС та створення зони вільної торгівлі, яка відкриє для українських виробників європейський ринок. Це один з найбільш платоспроможних ринків з населенням 503 млн. осіб, а головне – це ринок з прозорими правилами гри.
•   Тому українським підприємствам треба переглянути свої бізнес-стратегії та поступово переорієнтовуватись на європейський ринок, обсяг якого у 8 разів більше, ніж ринок Росії та всіх інших країн Митного союзу разом взятих (близько $16 трлн. ринок ЄС проти $2 трлн. ринку  Митного союзу).
•   Також необхідно сприяти постачанню української продукції для внутрішніх потреб. Наприклад, за даними Укрзалізниці, фізичний знос тягового рухомого складу становить – 94%, вантажні вагони зношені на 83%, а колійне господарство на 86%

Переглядів: 525 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: