Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  П`ятниця, 26.04.2024, 15:27 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Лютий » 17 » Леся Оробець Мої переконання:
09:56
Леся Оробець Мої переконання:
1. Вільна, неділима, процвітаюча Україна "від Сяну до Дону".

2. Кожен працюючий і продуктивний громадянин повинен процвітати в гідності і безпеці.

3. Покарання за злочин має бути невідворотним, правосуддя має настигнути злочинця з імовірністю 100%, хай навіть через роки і десятиліття. Це чесні люди мають права, а не злочинці.

4. Державний механізм має бути настільки маленьким і дешевим, наскільки це можливо. Державний апарат нічого не створює в принципі, держава тільки механізм перерозподілу ресурсів - і найбільш неефективний з усіх можливих.

5. Держава має займатись обороною від зовнішніх ворогів, дипломатичними зносинами, підтриманням безпеки громадян і їх майна, правосуддям, сприянням фундаментальним науковим дослідженням. ВСЕ.

6. З безвиході держава може бути змушена займатись будівництвом інфраструктури, регулюванням природних монополій (ринок електроенергії, газу, залізниця) і контролем технічних стандартів якості. Ці функції слід намагатись віддати приватній ініціативі, як тільки це стає вигіднішим для суспільного блага.

7. Багатство і продуктивність громадян, для блага яких власне державний механізм існує, є єдиним мірилом успішності державного менеджменту - ВВП на душу населення, продуктивність праці і тому подібні показники.

8. Оподаткування громадян для фінансування держави є необхідним злом. Чим менший відсоток ВВП розподіляється через державний бюджет, тим ефективніший державний менеджмент.

Ріст перерозподілу ВВП через бюджет, ріст розміру бюджету, ріст збору податків - цілі грабіжників і злодіїв. Чим більше награбовано чужого, тим більше можна вкрасти собі. Комуністи і інші види кримінальних злочинців це прекрасно продемонстрували.

Ефективні бізнесмени добиваються більшого виробництво меншими інвестиціями. Державний менеджмент - це те ж саме. Для чого 10 000 ядерних боєголовок, якщо і з 100 на нас ніхто не нападе?

9. Оподатковувати слід споживання, майно, пороки, право на експлуатацію природних ресурсів. З безвиході - заробітну плату (по ставці не більше 10%). Підприємницький прибуток оподатковувати не можна категорично. Суспільство, яке карає за успіх, прирікає себе на деградацію і бідність. Подобається чи не подобається, але це так.

10. Державний борг слід заборонити як явище в Конституції. Державним боргом фінансується винятково крадіжки і підкуп небажаючих працювати, а повертати його мають ті, хто працює і заробляє. Бюджет кожного року має зводитись з профіцитом, а профіцит складатись в резервний фонд на випадок війни чи катастроф.

Так веде фінансові справи сім'ї будь-яка здорова домогосподарка. А так як ведуться державні фінанси України зараз і велись до того, - ведуть свої фінанси винятково алкоголіки і наркомани - позичим/вкрадем на пляшку/дозу зараз, а там авось пронесе.

11. У кожного громадянина від народження рівні можливості - право на освіту, можливість отримати грант чи кредит на освіту залежно від своїх об'єктивно оцінених академічних успіхів (і тільки від цього, ніяких пільг і преференцій-нікому), вибрати професію, досягнути успіху в житті.

12. Кожен громадянин сам персонально несе відповідальність за себе і своє життя. Ніколи ніякої винагороди неробства, наркоманії і тому подібного. Жоден відвовідальний і працьовитий не повинен платити за безвідповідального і лінивого.

Працював 30 років день і ніч, зробив нову ефективну машину, став міліардером? Честь тобі і хвала, хай всі газети кричать "молодець", хай школярі бачать, для чого вчити математику й фізику. Пив пиво, тинявся по дворам з косяками, дивився серіали про бандітов і ментов? І хочеш БМВ? Ну вибачай, звернись в Лігу захисту їжачків, може там допоможуть. Вкрадеш - сядеш, в тюрмі відробиш десятикратно вартість вкраденого, може корисну професію здобудеш і почнеш життя спочатку.

Ці погляди мені здаються простими і випливаючими одне з одного. Все що я робила більш ніж 6 років як депутат, керувалось ними. Публікую їх на випадок, якщо ближчим часом в когось виникне бажання стверджувати, що я зрадила своїм переконанням:)

Слава Україні!

Матеріали фейсбук
Леся Оробець
Переглядів: 453 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: