Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  П`ятниця, 26.04.2024, 05:45 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Липень » 2 » Кличко: УДАР не допустить, щоб влада зірвала Вільнюський саміт і підписання Угоди про асоціацію з ЄС
12:58
Кличко: УДАР не допустить, щоб влада зірвала Вільнюський саміт і підписання Угоди про асоціацію з ЄС
Лідер "УДАРу" Віталій Кличко переконаний, що в разі потреби парламент має зібратися на позачергову сесію для ухвалення пакету євроінтеграційних законів. Про це він заявив з трибуни парламенту під час засідання Верховної Ради України.

Кличко наголосив, що головним пріоритетом роботи парламенту цього тижня мають стати закони, необхідні для підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС.

 "Ухвалити їх Верховна Рада мала вже давно, якби на це була політична воля влади. Ми робимо все, щоб були прийняті всі закони, необхідні для підписання Угоди. І не дамо владі жодного шансу зірвати Вільнюський саміт", - сказав лідер "УДАРу".

Він нагадав, що "УДАР" хоче бачити завтра в парламенті, на оголошеному урядом "Дні Європи”, і профільних міністрів, і керівництво уряду. Зокрема, вони повинні розповісти, як готувалися євроінтеграційні законопроекти, і чому багато з них написані настільки непрофесійно, що навіть партія влади відмовляється за них голосувати.

Кличко висловив впевненість,що профільні комітети парламенту зобов'язані вдосконалити ці проекти для ухвалення їх в цілому, і в разі потреби навіть попрацювати в міжсесійний період. "Коли закони будуть готові - пропоную зібратися на позачергову сесію і ухвалити їх", - наголосив лідер "УДАРу". Кличко також зауважив, що важливим залишається виконання всіх вимог ЄС, зокрема, щодо припинення вибіркового правосуддя і звільнення Юлії Тимошенко.

Лідер "УДАРу" переконаний, що ухвалення законів, необхідних для євроінтеграції, має забезпечити саме парламент. Із залученням громадськості і експертів. І будь-які спроби винесення цього процесу з парламенту загрожують затягуванням часу та маніпуляціями. "Як приклад - зустріч на Банковій стала показухою начебто "діалогу" з опозицією та завершилася черговими порожніми деклараціями. Пройшло вже два тижні з того дня, а жодну з тем, про які йшлося, не зрушено з місця",- підкреслив Віталій Кличко.

Тому, якщо влада справді налаштована на діалог, ухвалення європейських за змістом законів буде найкращим підтвердженням цього, - вважає лідер "УДАРу". Серед таких законів - і скасування депутатських пільг, і приведення до ладу пенсійної системи, і зниження тиску на платників податків.

Крім того, додав Кличко, до кінця сесії необхідно заслухати звіт ТСК з розслідування фактів нападу на журналістів 18 травня і інших фактів тиску та перешкоджання журналістам. "Ми вимагаємо, не блокувати роботу комісії, а заслухати проміжний звіт ТСК у цьому залі. Він готовий, і важливо, щоб ми дали оцінку від імені всього парламенту цим неприпустимим діям", - сказав Віталій Кличко.
Переглядів: 470 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: