Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  П`ятниця, 26.04.2024, 21:00 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Січень » 11 » Кутовий: Бюджет-2014 – це план подальшого знищення українців
11:16
Кутовий: Бюджет-2014 – це план подальшого знищення українців
Наприкінці року влада прозвітувала, що таки внесла до Верховної Ради головний кошторис країни на наступний рік і видала це за неабияке досягнення. Однак те, що уряд називає бюджетом, насправді є документом, відповідно до якого продовжиться нищення українців у 2014-му.

Насправді це фінансова прірва для держави, яка потягне за собою всю «соціалку», освіту, медицину, молодіжне будівництво і так далі.

Напевно, що в якості подяки за побиття студентів 30 листопада і спробу розгону Майдану 11 грудня міліції кинули «бюджетну кістку» – у 2014 році фінансування МВС має зрости на 2 млрд грн, тобто на 14,5%. Янукович продовжує будувати поліцейську державу, а гроші на це він забирає в освітян, які, за умови прийняття бюджету, недорахуються 864 млн грн. На медицину передбачено на 230 млн грн менше, ніж 2013 року. Тобто сумнозвісне закриття лікарень підсилять нестачею елементарних медпрепаратів, відсутністю необхідного обладнання та пального для «швидких». Агропромисловий комплекс втратить мільярд – саме на стільки скоротяться видатки галузі. А ще в проекті бюджету запропоновано продовжити дію норми Податкового кодексу, відповідно до якої продавці зерна за кордон не мають права претендувати на відшкодування ПДВ.

Насправді це був тимчасовий захід, запроваджений у 2010 році, але його дію продовжили до 2016-го. Через це під сумнівом – конкурентоздатність аграріїв, які й так нині підраховують збитки у зв’язку з низькими закупівельними цінами на збіжжя. А коли втрат зазнають власники сільгосппідприємств, погіршиться і фінансовий стан найманих працівників, а їх в аграрній галузі по всій Україні близько чотирьох мільйонів осіб.

Зниження ставки податку для підприємців теж виявилося обіцянкою-цяцянкою: замість 3% вона зменшиться тільки на 1% за рахунок зупинки дії відповідної статті Податкового кодексу. Отже, до останніх днів грудня підприємці планували свою діяльність на наступний рік за одними розрахунками, а «під ялинку» отримали від уряду неприємний подарунок, який змусить коригувати діяльність і затягувати паски, не те, що говорити про розвиток. Це позначиться на підвищенні цін, товари подорожчають, бо бізнес буде вимушений піти на такі кроки.

З-поміж інших бюджетних дірок, які нам пропонують на наступний рік, документально зафіксувати державний борг на рівні 35,1% ВВП у сумі 580,1 млрд грн. Це в півтора разу більше за річний бюджет держави! А ще уряд власними руками втілив у життя «страшилку», якою лякав прихильників євроінтеграції: зарплати, пенсії та соціальні виплати заморожені на сім місяців. Лише в липні 2014 року вони зростуть на 6,8%: мінімальна зарплата на 83 грн, а пенсія – на 65 грн. Але ці гроші одразу ж «з’їсть» інфляція, що прогнозується на рівні 4,3%. Одним словом, висновок після ознайомлення з проектом бюджету – більш ніж невтішний. Усі розмови влади про покращення і про боротьбу з корупцією – це мильна бульбашка. Влада продовжує вихвалятися та звітувати, але справжню ціну її словам ми знаємо, і кожен українець відчуває це покращення на власному гаманці та на купівельній спроможності, яка щомісяця знижується пропорційно до того, як ростуть ціни.

Тарас КУТОВИЙ, народний депутат України
Переглядів: 435 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: