Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Понеділок, 06.05.2024, 08:17 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Квітень » 1 » УДАР вимагає відповідальності Президента і уряду
14:57
УДАР вимагає відповідальності Президента і уряду
Влада сьогодні керує не відчуваючи країни. І від цього політична криза в Україні поглиблюється. Треба негайно зробити кроки, які допоможуть вирівняти ситуацію в суспільстві і знайти вихід з цієї кризи.  Про це заявив лідер "УДАРу" на погоджувальній раді керівників депутатських фракцій і комітетів парламенту.

"Тому першим питанням, яке ми порушуємо, є питання відповідальності Президента. Ми вимагаємо  цього тижня розглянути проект закону про порядок імпічменту Президента. Цей закон потрібен, незалежно від прізвища президента. Інакше й надалі триватиме ігнорування Конституції і законів, - підкреслив Віталій Кличко. - 31 березня минув термін, передбачений регламентом парламенту для виголошення Президентом свого послання. А відповіді, коли він виконає цей свій обов’язок, досі немає. Президент, складається враження, боїться відвертої розмови в парламенті",- зазначив Кличко.

Вимагає фракція "УДАР" розглянути цього тижня і питання про відповідальність кабінету міністрів. "Тільки за останній тиждень уряд, починаючи з прем'єра і закінчуючи силовиками, наробив достатньо для відставки. Повна безпорадність перед снігопадом. І при цьому – хамство і порушення закону щодо народних депутатів. Вигнання депутатів з засідання уряду, стеження за депутатами, незаконні порушення кримінальних проваджень – у будь-якій цивілізованій країні такий уряд не працював би більше і дня",- підкреслив лідер "УДАРу".

Серед першочергових завдань на цьому сесійному тижні "УДАР" відзначає, зокрема, призначення виборів у столиці та розгляд законопроектів, які повернуть Києву самоврядування. Також,  Віталій Кличко наголосив, що опозиційні фракції минулого пленарного тижня вимагали розглянути низку антикорупційних законопроектів. Ці закони треба ухвалити цього тижня, - підкреслив Кличко.

"Ми вимагаємо розглянути проекти законів, спрямовані на знищення підвалин корупції. Зокрема, спрощення адміністративних процедур, щоб чиновники, а не громадяни збирали необхідні довідки, зниження обсягу єдиного соціального внеску і спрощення його сплати – щоб вивести зарплати з тіні, а також зміни до податкового кодексу щодо справедливої відповідальності платників податків", - зазначив Віталій Кличко.

Матеріали сайту klichko.org
Переглядів: 423 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: