Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Субота, 04.05.2024, 12:39 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Грудень » 20 » Наявність роботи не захищає українців від бідності
11:08
Наявність роботи не захищає українців від бідності
В Україні недооцінена робоча сила, тому навіть наявність роботи не захищає українців від бідності. Про це заявив народний депутат від партії «УДАР» Павло Розенко в ефірі Радіо Свобода.

«Виходить так: людина має всі шанси стати успішною, вона непогано закінчила школу, закінчила вищий навчальний заклад, отримала диплом вчителя чи лікаря. В усьому світі це престижні професії, цьому потрібно довго вчитися. Що ми бачимо: навантаження на наших вчителів та лікарів, продуктивність їхньої праці мало відрізняється від сусідів — поляків та росіян, але українці отримують зарплату вп’ятеро меншу», – наголосив політик.

Розенко нагадав, що сьогодні близько 30% українських громадян за рівнем доходів перебувають за межею бідності, а 15% фактично живуть у злиднях. «Базовий принцип, який, на жаль, домінує в Україні протягом 20 років – це ідеологія дешевої робочої сили. Коли люди працюють, важко, напружено, якісно, але за свою роботу не отримують гідну винагороду. Близько 24% українських сімей, де обидва члена сім’ї працюють, все одно перебувають за межею бідності», – сказав представник «УДАРу».

Політик зауважив, що в Україні робота не виконує основної функції – не захищає людей від бідності: «Тобто, українці, навіть працюючи, не можуть забезпечити своїх мінімальних потреб. Від цього починаються негативні наслідки».

«Також є проблема соціальної допомоги – вона має надаватися адресно і лише тим, хто її справді потребує. Однак на сьогодні пільги отримують і заможні люди, ті, хто їх не потребує», – вважає народний депутат. Він наголосив, що одним із перших законопроектів, зареєстрованих фракцією «УДАР» у Верховній Раді став проект закону про позбавлення пільг народних депутатів Україн. «Почати реформу системи пільг необхідно з себе. Нардепи мають бути позбавлені пільг – це досить небідна категорія громадян, тому вони повинні бути позбавлені усіх пільг, так само як і Президент, і урядовці і чиновники високого рівня не повинні отримувати жодних пільг», – переконаний представник «УДАРу».

За матеріалами сайту http://klichko.org
Переглядів: 377 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: