Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  П`ятниця, 29.03.2024, 13:39 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Квітень » 29 » Згадуємо Чорнобильську трагедію...Петро Ворона: «Чорнобильцям сьогодні потрібні не квіти, а реальна допомога!»
14:33
Згадуємо Чорнобильську трагедію...Петро Ворона: «Чорнобильцям сьогодні потрібні не квіти, а реальна допомога!»


(Покладання квітів до пам'ятника чорнобильцям у Чорнухах)

Вкотре сьогодні громадськість України та Європи згадує події 1986 року. Тоді аварія на Чорнобильській атомній електростанції стала найбільшою екологічною катастрофою сучасності. Реактор 4-го енергоблоку Чорнобильської АЕС вибухнув о  1 год. 23 хв. 26 квітня, проте тільки 1 травня подія набула розголосу і тисячі людей  кинулися лишати свої домівки у бажанні втекти від «мирного атому». Вже тоді влада , зберігаючи мовчанку і не оголошуючи про масштаби катастрофи, наразила на проблеми своїх громадян. У радіаційному Києві, інших помічених радіацією містах,  людей навіть вивели на Першотравневі демонстрації…

Минуло 27 років з дня чорнобильської трагедії, а влада й досі зневажає своїх громадян, й зокрема тих мужніх людей, хто не побоявся стати на боротьбу із атомом!- заявляє голова Полтавської обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Клічка» Петро Ворона. - Адже це блюзнірство: виходити щороку з квітами та яскравими промовами до меморіалів, водночас обмежувати в підтримці чорнобильців. Адже всі ми пам’ятаємо пікети біля Верховної Ради, коли чорнобильці вимагали справедливого законодавства щодо їхніх соціальних гарантій. Народні обранці, із зарплатнею у 17-20 тисяч, залишалися глухими до прохань учасників ліквідації наслідків Чорнобильської трагедії. Влада не поважає своїх мужніх громадян,  і тому вони змушені були штурмом примусити владу згадати про свої обіцянки соціальних гарантій чорнобильцям.

Про це знають сьогодні всі, про це свідчать учасники ліквідації-полтавці. Зокрема, не за переказами про «пошану» від держави знає голова Зінківської районної партійної організації, учасник ліквідації Чорнобильської трагедії Віктор Панченко. Власне, бажання боротися  із  цією соціальна несправедливістю привело цю мужню  людину до наших лав. Колись він боровся із атомом, що вийшов з-під контролю людини, а тепер Віктор Григорович бореться із чиновниками за свої законні права. Зокрема, аби отримувати належну йому пенсію він обійшов усі судові інстанції: від полтавського суду до Вищого. Тож  хотілося б сьогодні, у день роковин чорнобильської трагедії, вклонитися усім ліквідаторам і запевнити : «УДАР» добиватиметься соціальної справедливості!
Переглядів: 388 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: