Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  П`ятниця, 19.04.2024, 13:01 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Травень » 20 » Запити Тараса Кутового озвучили на засіданні Верховної Ради (тексти)
14:53
Запити Тараса Кутового озвучили на засіданні Верховної Ради (тексти)
Минулої п'ятниці голова Верховної Ради Володимир Рибак озвучив два запити Тараса Кутового  щодо фінансування спортивного комплексу у місті Гребінка Полтавської області та  щодо необхідності вжиття невідкладних заходів, направлених на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2007 року № 735 стосовно передачі у державну власність ділянки проїзної частини автомобільної дороги Т-17-05, яка проходить по вулицях міста Гадяч Полтавської області.

Публікуємо тексти запитів:

 
НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ

    Прем’єр-міністру України
    Азарову М. Я.


Щодо фінансування спортивного комплексу у місті Гребінка Полтавської області


 

Д Е П У Т А Т С Ь К И Й З А П И Т

 

Шановний Миколо Яновичу!

На засіданні Кабінету Міністрів України 01 серпня 2012 року Ви наголосили на необхідності створення спортивної інфраструктури в регіонах шляхом будівництва цільових спортивних центрів «стадіон-басейн-багатофункціональний спорткомплекс» і таким чином забезпечити поширення фізичної культури «до кожного райцентру, до кожного населеного пункту».

Поділяючи необхідність розвитку спортивної інфраструктури в усіх населених пунктах України, хочу привернути Вашу увагу до діючих спортивних об’єктів, які сьогодні функціонують і можуть становити базу для подальшого розвитку фізкультури і спорту в країні.

Зокрема, у місті Гребінка Полтавської області функціонує спортивний комплекс, який побудовано у 1983-1995 роках.

Спорткомплекс займає земельну ділянку 4 гектара, загальна балансова вартість становить 5 млн. 22,9 тис. грн.

До складу Спорткомплексу входять:

    Легкоатлетичний манеж - площею 2 376 кв. м (без врахування адміністративних приміщень), займає земельну ділянку 0,6 га, балансова вартість становить — 889,2 тис. грн.;

    Будинок Фізкультури — площею 936 кв. м, балансова вартість 2 млн. 503,8 тис. грн., до його складу входять ігровий зал з підсобними приміщеннями, роздягальні, душові, сауна, кафе «Оболонь» - для харчування спортсменів на 80 місць;

    Футбольне поле з дренажною системою площею 7176 кв. м. з трибунами на 3000 мiсць; та 5-ма біговими доріжками довжиною 400 м;

    Тенісний корт, волейбольний, баскетбольний, хокейний майданчики, три гандбольних майданчики, гімнастичне містечко, футбольне поле з штучним покриттям;

    Готель на 120 місць;

 

Спорткомплекс виконує надзвичайно важливу соціальну функцію і є одним із базових складових розвитку фізкультури і спорту на Полтавщині. Знаходиться у комунальній власності.

Щорічно на базі спорткомплексу проводяться чемпіонати України та обласні чемпіонати з мiнi-футболу, фут-залу, легкої атлетики тощо. Для популяризації зимових видів спорту в зимовий період працює ковзанка, на якій проводяться хокейні турніри. На базі спорткомплексу функціонує Гребiнкiвська ДЮСШ.

Фінансування видатків на утримання спорткомплексу є вкрай незадовільним.

Обсяг видатків на фізичну культуру i спорт по кожній адміністративно-територіальній одиниці визначається із застосуванням єдиної для всіх місцевих бюджетів методики, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 08.12.2010 року №1149, на основі фінансового нормативу бюджетної забезпеченості галузі у розрахунку на одного жителя.

Дана методика не враховує наявну інфраструктуру, а бере до уваги лише кількість жителів, тому коштів на утримання спортивного комплексу систематично не вистачає.

Адміністрація спорткомплексу докладає зусиль для забезпечення самофінансування, але досягти рівня покриття усіх необхідних видатків за рахунок власних надходжень на сьогодні є вкрай проблематично.

У 2012 році надходження та витрати по спорткомплексу становили:

Власні надходження спорткомплексу становили 338 453, 00 грн.

З міського бюджету в рамках міської Програми підтримки та розвитку фізичної культури i спорту спрямовано (для підтримки діяльності спорткомплексу) 148 092,12 грн,

З районного бюджету у 2012 році відшкодовано за електроенергію – 33096, 00 грн., за воду 8 056, 00 грн..

разом із власними надходженнями спорткомплексу ці кошти спрямовані:

    на заробітну плату 461573,12 грн.;

    придбання вугілля та паливно-мастильних матеріалів, послуги зв’язку, вивіз сміття та ін. - 51 387 грн.

На прикладі фінансування видатків Гребінківського спортивного комплексу та Дитячо-юнацької спортивної школи ми бачимо що основне зовнішнє фінансування закладу здійснюється із міського бюджету. Це за умови, що у 2012 році 2 млн. 869 тис. грн. було вилучено із бюджету міста Гребінки на користь районного бюджету, а в зворотному напрямку на фінансування потреб спортивного комплексу кошти не надійшли.

На 2013 рік коштів у міському та районному бюджетах на утримання спортивного комплексу традиційно не вистачає при гострій потребі у видатках на здійснення ремонтних робіт. Адже в зв’язку з недостатнім фінансуванням спорткомплексу, його приміщення опиняються під загрозою руйнування: західна трибуна стадіону закрита для експлуатації, легкоатлетичний манеж потребує капітального ремонту.

Виділити додаткові кошти, крім тих, що передбачені вище згаданою міською Програмою, на утримання спорткомплексу міська рада не має можливості.

Оскільки поточна ситуація у сфері фізичної культури і спорту є одним із найбільш вагомих чинників, які впливають на стан здоров’я та тривалість життя населення України, прошу Вас, шановний Миколо Яновичу, звернути особливу увагу на необхідність забезпечення подальшого повноцінного функціонування Гребінківського спортивного комплексу, та сприяти у вирішенні наступних питань:

    Пошуку можливих шляхів співфінансування спорткомплексу у м. Гребінка з Державного бюджету;

    Виділенню міському бюджету м. Гребінка коштів на здійснення капітальних видатків для відновлення роботи окремих функціональних складових спорткомплексу у 2013-2014 роках;

    Перегляду нормативів бюджетної забезпеченості щодо фінансування видатків місцевих бюджетів на фізкультуру і спорт з урахуванням інфраструктури, яка знаходиться на території адміністративно-територіальних одиниць;

    Розгляду питання включення спортивного комплексу міста Гребінка до переліку баз олімпійської та паралімпійської підготовки спортсменів;

    Надати доручення Мінмолодьспорту розглянути можливість використання спортивного комплексу міста Гребінки в якості місця проведення національних та міжнародних змагань.

 
 
З повагою,

Тарас КУТОВИЙ
(посвідчення №374)

 

 

 

 

 
НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ

Прем’єр-міністру України

Азарову М. Я.


 

Щодо необхідності вжиття невідкладних заходів, направлених на виконання Розпорядженя Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2007 року»735-р стосовно передачі у державну власність ділянки проїзної частини автомобільної дороги Т-17-05, яка проходить по вулицях міста Гадяч Полтавської області


 

Д Е П У Т А Т С Ь К И Й     З А П И Т

 

    Шановний Миколо Яновичу!

11 вересня 2007 року Кабінет Міністрів України під головуванням Прем’єр-міністра В.Ф.Януковича, розглянувши пропозицію Укравтодору та відповідних органів місцевого самоврядування, зокрема сесії Гадяцької міської ради Полтавської області, затвердив Розпорядження N 735-р, відповідно до якого проїзна частина ділянки автомобільної дороги Т-17-05 Лохвиця - Гадяч - Охтирка - контрольно-пропускний пункт "Дмитрівка", яка проходить по вулицях 50 років Жовтня, Тельмана та Лохвицькій, протяжністю 5,1 кілометра була передана з власності територіальної громади м. Гадяча у державну власність з віднесенням її до сфери управління Укравтодору. Комісія, створена відповідно до цього Розпорядження, наказу Укравтодору від 24.09.2007 №531 «Про передачу об’єктів з комунальної у державну власність”, на підставі наказу Служби автомобільних доріг у Полтвіській області від 19.11.2007 №141 «Про створення комісій з питань приймання об’єктів з власності територіальних громад у державну власність», в Акті прийому-передачі від 21.11.2007 засвідчила, що провела обстеження об’єкта передачі і зробила пропозицію «прийняти до сфери управління Державної служби автомобільних доріг України (Укравтодор) проїзну частину вул.50 років Жовтня (протяжністю 1,2км), вул..Тельмана (протяжністю 3,0км), вул..Лохвицька (протяжністю 0,9км), які суміщаються в межах м.Гадяч Полтавської області з дорогою загального користування Т-17-05 Лохвиця – Гадяч – Охтирка – КПП «Дмитрівка» на баланс Служби автомобільних доріг у Полтавській області». Дотепер, однак, з різних бюрократичних причин (див.додатки) Розпорядження N 735-р в цій частині не виконане.

На підставі викладеного, керуючись ст. 15 Закону України „Про статус народного депутата України”,


ПРОШУ:
1. Доручити Державній службі автомобільних доріг України, а за необхідності – іншим органам виконавчої влади вжити заходів для невідкладного виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2007 року N 735-р за підписом В.Ф.Януковича про передачу проїзної частини автомобільної дороги Т-17-05 Лохвиця - Гадяч - Охтирка -
контрольно-пропускний пункт "Дмитрівка", яка проходить по вулицях 50 років Жовтня, Тельмана та Лохвицькій, протяжністю 5,1 кілометра з власності територіальної громади м. Гадяча у державну власність з віднесенням її до сфери управління Укравтодору.

Про прийняті рішення та вжиті заходи прошу повідомити мене в установленому законом порядку.

З повагою,

Тарас КУТОВИЙ
(посвідчення №374)


Матеріали сайту Тараса Кутового
Переглядів: 432 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: