Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Субота, 20.04.2024, 09:18 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Жовтень » 5 » Віталій Кличко зустрівся з Генпрокурором
13:17
Віталій Кличко зустрівся з Генпрокурором

Віталій Кличко зустрівся з Генпрокурором і розповів про тиск на членів «УДАРу»

У п’ятницю, 5 жовтня, лідер партії «УДАР» Віталій Кличко зустрівся з Генеральним прокурором України Віктором Пшонкою і передав йому звернення, в якому викладені факти порушення виборчого законодавства та відвертого тиску на кандидатів в депутати від партії «УДАР».

- Я добивався зустрічі з Генпрокурором для того, щоб надати факти тиску на активістів партії, - сказав журналістам Віталій Кличко після зустрічі з Віктором Пшонкою. - Генпрокурор пообіцяв, що в 10-денний термін надані нами факти будуть розглянуті, і їм буде надана правова оцінка. Сподіваюсь, що вона буде насправді правовою, а не політично заангажованою. Якщо через 10 днів ми не отримаємо відповіді, я знову вимагатиму зустрічі з Генпрокурором.

Кличко наголосив, що в різних регіонах України партія постійно стикається із фактами перешкоджання у веденні виборчої кампанії кандидатам від «УДАРу». В листі наведено найбільш резонансні приклади тиску на кандидатів, які потребують негайного втручання Генеральної прокуратури України. Зокрема, про безпідставне порушення низки кримінальних справ відносно кандидата від «УДАРу» в одномандатному виборчому окрузі №82 Вадима Кривохатька і оголошення його в розшук. Враховуючи той факт, що по округу, де лідирує Кривохатько, від влади балотується і має повну підтримку місцевого керівництва заступник глави Запорізької облдержадміністрації О. Дудка, цей тиск правоохоронців у партії "УДАР” розцінюють як політичний, як відверте перешкоджання у веденні виборчої кампанії.

Також Віталій Кличко розповів про безпідставне порушення кримінальної справи прокуратурою Печерського району м. Києва і зловживання прокурорськими повноваженнями проти депутата від «УДАРу» в Ірпінській міськраді Ярослава Місяця, якому неодноразово погрожували представники члена "Партії регіонів” Петра Мельника, вимагаючи припинити політичну діяльність.

Серед іншого Кличко вказав на факти підкупу виборців і відсутність реакції прокуратури, зокрема, Дарницького району Києва.

Також в листі йдеться про інші факти тиску і порушень виборчого законодавства.

Віталій Кличко звернувся до Генпрокурора з вимогою провести перевірку викладених фактів і вирішити питання про притягнення до відповідальності посадових осіб, які неналежним чином виконували свої обов’язки при порушенні та розслідуванні зазначених кримінальних справ.

Переглядів: 352 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: