Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  П`ятниця, 29.03.2024, 13:30 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Жовтень » 19 » "Україна вистоїть. Це абсолютно зрозуміло. І для Путіна це сьогодні виклик"
12:51
"Україна вистоїть. Це абсолютно зрозуміло. І для Путіна це сьогодні виклик"

16 жовтня в ефірі програми «Час.Підсумки дня» на 5 каналі народний депутат Тарас Кутовий  розповів про очікування від україно-російських переговорів, ситуацію на Донбасі та способи послаблення Росії.

Однією з головних тем тижня стала зустріч Петра Порошенка та Володимира Путіна в Мілані. На думку Тараса Кутового, сам факт переговорів є позитивним знаком.

«Те, що питання ситуації в Україні є на порядку денному усіх великих міжнародних зустрічей свідчить якщо не про перемогу, то про успіх нашої дипломатії», - зазначив він.

Хоча позиції України могли послабити заворушення які відбулись 13 -14 жовтня в Києві:

«Слід критично дивитись на ситуацію. У нас в державі є виклик – це вибори, які потрібно провести. Ми всі бачили події, які відбувались біля Верховної Ради та Адміністрації Президента. Це великою мірою інспіровані речі які дають картинку перед зустріччю в Мілані», – заявив нардеп, коментуючи цю ситуацію.

З приводу поступок, на які може піти Президент, Тарас Кутовий сказав наступне:

«Я думаю, що Президент зараз може  йти на переговори, які окреслять майбутні кроки. Тобто крок за кроком ми йдемо до миру в Україні. Як би хто не хотів виривати події з контексту, але це велика геополітична історія, в якій Україна займає своє місце. Позиція України наразі складна, але вона не програшна і з неї є виходи. Ми знаходимось в рамках реалізації плану Президента».

Однак в довгостроковій перспективі стратегічна перевага буде на боці України:

«Путін стомився, бо він одноосібно несе на собі тягар всього того безладу, який відбувається. З точки зору Заходу діє відлагоджена система механізмів. Тобто у них є виклик, проти якого вони системно працюють. А з боку Росії є лише одна особа, від якої стомилася, в тому числі, й частина російської еліти. Не треба переживати щодо високого відсотка підтримки Путіна. Ми знаємо, що сьогодні Росія біжить в один бік, а завтра побіжить зовсім в інший. Їхні погляди будуть дуже швидко змінюватись. Україна зараз прозріла, а Росія йде в бік сліпоти. Сьогодні в нас є дуже гарна можливість продемонструвати запуск системи роботи механізмів всередині України. Сьогодні для Путіна дуже складний момент. Тому що весь російський оптимізм будується на тому, що українці не переживуть зиму без їхнього газу. А так не буде. Якщо Україна переживе цю зиму, це буде серйозний удар по всій російській системі», – наголосив Тарас Кутовий.

А пережити зиму без російського газу - це цілком реальна задача:

«Коли зросли ціни на газ, в Україні масово почали встановлювати пластикові вікна. Зараз в мене на окрузі всі дитячі садки, школи переводяться на твердопаливні котли, диверсифікуються джерела і так далі... Україна вистоїть. Це абсолютно зрозуміло. І для Путіна це сьогодні виклик», - прокоментував депутат-мажоритарник.

«Путін тримає напруження на Донбасі, щоб в будь-який момент змінювати ситуацію. Бо якщо сьогодні буде повне припинення вогню, то завтра у Путіна не буде засобів тиску на Україну», заявив депутат, коментуючи можливість повного припинення вогню на Донбасі.

«Запас міцності країни в тому, що українці зробили свій вибір і це багато кому не подобається. Сила Порошенка і слабкість Путіна в тому, що український народ більше ніколи не буде в ярмі Росії», - підсумував Тарас Кутовий.

Переглядів: 457 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: