Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Вівторок, 19.03.2024, 14:40 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Липень » 9 » «УДАРівське Віче»
00:48
«УДАРівське Віче»

2 липня 2014 року, перед Полтавською ОДА близько 300 активістів Полтавської обласної партійної організації провели «УДАРівське Віче». Вони вимагали від Верховної ради України негайного саморозпуску та завершення перезавантаження влади! На Віче були присутні і представники Чорнухинщини.

Після впевненої перемоги на Президентських виборах Петра Порошенка всі очікували, що найближчим часом побачать рішення Верховної Ради про проведення дострокових парламентських виборів. Але ситуація в самій Раді не відповідає очікуванню громадян України. Питання дострокових парламентських виборів (саморозпуск парламенту) уже давно стоїть на порядку денному ВРУ, але дійти порозуміння відповідно обіцянок, даних на майдані, не вдається й досі.

Громадяни хочуть перевиборів, більшість політиків – ні! Тому другого липня 2014 року в Полтаві під стінами Полтавської ОДА зібрались люди, які приєднались до ініційованого Полтавською обласною організацією Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» мітингу-віче, основною метою якого було показати депутатам Верховної ради на прикладі Полтавщини чого справді хоче і до чого прагне вся Україна.

Мітинг розпочався традиційно з Українського гімну, який за останні місяці став для всіх українців найціннішою мелодією, чи то пак биттям серця нашої держави, який перейшов в міцний та потужний, як залп, вигук славетного лозунгу «Слава Україні! Героям слава!». Після завершення цього можна вже сміло казати ритуалу, без якого в Україні вже не проходить жоден масовий захід, взяв слово голова Полтавської обласної ради, голова Полтавської обласної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Петро Ворона:

Чому ми зібрались сьогодні тут на майдані так терміново і так швидко?Тому що ситуація в Україні склалась така, що абсолютно не має ніякої довіри до більшості депутатів які зараз є у Верховній раді. Ми з вами сьогодні говоримо про те, що ми не довіряємо цим людям сьогодні, бо більшість цих людей складає колишній авангард Януковича та Комуністичної партії, які сьогодні фактично є п’ятою колоною Російської федерації. Тому ми з Вами будемо вимагати, щоб депутати Верховної ради, сьогодні, завтра або післязавтра взяли на розгляд в порядок денний питання про саморозпуск у зв’язку з тим, що народ не має до них сьогодні абсолютно ніяких електоральних симпатій, має зовсім інші вподобання.

Після голови виступив заступник обласної партійної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» - Костянтин Іщейкін, він посилив запал присутніх:

Сьогодні на цій площі зібрались делеговані представники з усіх куточків Полтавщини, де чекають змін, які повинні прийти після обрання нового президента. Ви всі знаєте, що для того щоб прийшли на місця люди, які відповідають сучасним вимогам Європи та вимогам майдану, потрібно провести перший етап перезавантаження влади, тому що коли дійсно почнеться процес законотворчості, тоді можна буде говорити про другий етап перезавантаження. Також він додав, що Віче на майдані у м. Києві і Віче в усіх містах України звернулися до Президента України з проханням розпустити парламент, та дати можливість людям чесно обрати новий парламент який буде відповідати вимогам та інтересам всього суспільства. У президента є інструменти за допомогою яких він може розпустити парламент: перше це коли рада не буде збиратись на протязі місяця, але ми розуміємо що є депутати які можуть не потрапити до ВР тому вони будуть приходити туди хоч кожен день та ночувати в ній, другий момент це складення повноважень чинного уряду, але враховуючи небезпечну ситуацію в країні це також не можливо, тому ми зібрались тут всі для того щоб депутати побачили бажання людей та прийняли рішення про саморозпуск.

Далі присутні заслухали Інну Обмок - голову Лубенської міської партійної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка»:

Шановна громада нас зібрала тут сьогодні спільна турбота за майбутнє України, тривога за тих хто приймає участь у бойових діях на Сході України. Ще рік назад ми навіть не могли подумати про те, що злочинний режим буде повалений, що народ України повстане та об'єднається і в України з’явиться шанс на реальні зміни та нове майбутнє. Але багато залишилось тих у Верховній раді, які підтримували злочинний режим, хто вийшов із партії регіонів, але суть їх не змінилася, тому наше завдання зараз домогтися повної очистки влади на всіх рівнях, з верху і до низу, щоб наша з вами країна була цілої та заможною. Але зараз залишки злочинного режиму у верховній раді не дають цього зробити, тому ми повинні об’єднатись для того щоб показати, що Верховна рада повинна само розпуститися, після чого мають бути призначені нові вибори та новий закон по якому повинна обиратися нова влада, щоб ті хто прийдуть до влади будуть дійсно захищати інтереси нашої України.

Також виступив представник молоді – голова Молодіжного крила Полтавської обласної партійної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Віталій Нечитайло:

Шановна громада Полтавщини, я скільки років займаюсь молодіжною організацією, і за ці роки проблеми молоді не змінюються і дуже було важко бачити молодь яка не ходила на вибори не цікавилась людьми які представляють наші інтереси у владі. Молодіжних програм для молоді як не було в 90-х роках так і не має донині, а проблеми ті самі залишились: відсутність робота, достойної заробітної плати, недоступне житло, відсутність сімейного планування та багато чого іншого. Тому я вважаю що в даній ситуації, яка склалась в нашій країні, молодь повинна прийти на вибори і сказати своє слово, вибрати тих депутатів які будуть вирішувати їхні питання. Тому всім депутатам, які будуть обрані в парламент від Полтавщини, від нас - від молоді є ось такі побажання: «Щоб вирішувались проблеми молоді, дослухалися до нас, збирались на громадські слухання тому, що це дуже важливо бо кожна молода людина можливо в голос не говорить про насущні проблеми, але з батьками на кухні вони ведуться понад 20 років. Тому молодь Полтавщини та і всієї України дуже сподівається що в жовтні листопаді буде переобраний новий парламент на вибори якого ми молодь підемо та проголосуємо за своє майбутнє. Ми бажаємо, а скоріше вимагаємо щоб це скоріше сталось щоб сама Верховна рада не чекаючи поки це зробить Президент чи Громада, сама прийняла відповідні рішення і вже цієї осені в нашій країні відбулись перевибори до парламенту.

Завершили УДАРівське Віче виступи заступника голови Миргородської міської партійної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» - Руденка Євгенія та голови Лохвицької районної партійної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» - Шамрицького Григорія. На останок висловили рішучу готовність до захисту спільної позиції щодо розпуску Парламенту активісти Партії, представники громадськості, ветерани праці… З імпровізованої сцени весь час лунали заклики до депутатів Верховної ради та всі як один були єдині в своїх думках, та вимогах до ВР України: «Україні потрібні зміни, країні потрібне перезавантаження влади, людям потрібен мир»/

 За матеріалами публікації Олександра Займака.

Переглядів: 403 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: