Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  П`ятниця, 29.03.2024, 03:23 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Жовтень » 1 » «УДАР», в Полтаві, змусив владу скасувати тарифи
14:21
«УДАР», в Полтаві, змусив владу скасувати тарифи
5 вересня 2013 року, з метою недопущення впровадження злочинних тарифів, та інших злочинних діянь міської влади та її очільника Мамая О.Ф. на території Полтави активісти Полтавської міської організації партії "УДАР Віталія Кличка”  розпочали акцію протесту "Ні грабіжницьким тарифам”. В межах плану проведення акції були проведенні кілька заходів, а саме: подання заяв та листів в органи державної влади, що контролюють законність встановлення тарифів, а саме до  та комісії по контролю за цінами та антимонопольного комітету, збір підписів представників Полтавської громади під  звернення «Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції виконавчим комітетом Полтавської міської ради» та інші

Виконкомом міської організації отримані листи від органів державної влади, що підтверджують незаконність рішення «Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій» Полтавський міськвиконком прийняв 1 серпня 2013р.

Але міська влада відхилила приписи державних органів, що до скасування тарифів. Активісти "УДАРу” були змушенні вдатися  до більш рішучих дій. 27 вересня 2013 року біля стін міської ради був скликаний багатолюдний мітинг.

Громада вимагала відповіді від мера міста Олександра Мамая. Відверте ігнорування вимог  полтавців обурило громаду і активісти "УДАРу” та присутні на заході жителі міста,  на чолі з Народним депутатом Сергієм Капліним перекрили вуличний рух в центрі Полтави.

 

Сергій Каплін наголосив – «чекаємо мера і йдемо на прийом в його кабінет УСІ присутні». Оскільки Міський голова на вийшов до людей, розпочався штурм Полтавської міської ради. Сотні полтавців пройшли до міської ради, блокуючи виходи та вимагаючи зустрічі з мером Мамаєм, який проігнорував законні вимоги про скликання позачергової сесії міської ради та уникав  зустрічі з своїми виборцями-простими мешканцями Полтави.

 
Коли ж активісти "УДАРу” на чолі з народним депутатом витягли мера з його кабінету, де він переховувався від громади, міський очільник почав відстоювати підвищення тарифів, відмовляючись їх переглядати. Коли ж учасники мітингу почали   вимагати від мера скласти його повноваження, не чекаючи чергових виборів, Мамай відмовився далі слухати своїх же виборців і через чорний хід втік до свого кабінету. Вихід одразу щільно заблокували бійці спецпідрозділу «Беркут» та інші працівники міліції.

 
Почалися сутички між міліцією та городянами.

 
Учасники мітингу таки змусили мера повернутися до людей. Після перемовин було  прийняте рішення про скликання позачергової сесії Полтавської міської ради та розгляд питання про скасування рішення про підвищення тарифів на ЖКГ. Крім того, міський голова пообіцяв припинити прийом платежів за «комуналку» за новими тарифами до прийняття рішення про зниження тарифів.
Переглядів: 453 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: