Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Четвер, 25.04.2024, 08:52 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Грудень » 14 » «УДАР» пропонує зробити життя депутатів менш статусним
16:45
«УДАР» пропонує зробити життя депутатів менш статусним
Депутати фракції «УДАР» в перший день роботи парламенту подали пакет законопроектів. Один з них стосується змін до закону «Про статус народного депутата». Про це повідомили керівники фракції під час брифінгу.

Зокрема, «УДАР» пропонує скасувати норму про виплату народному депутату після закінчення строку повноважень, на період працевлаштування, матеріальної допомоги у розмірі зарплати з усіма надбавками працюючого депутата. За чинною редакцією закону у разі неможливості працевлаштування за колишнім народним депутатом зберігається виплата матеріальної допомоги у розмірі 50% зарплати з урахуванням всіх доплат та надбавок до досягнення ним пенсійного віку.

В законі також вилучено статтю, за якою у разі дострокового припинення повноважень парламенту депутат має право на отримання одноразової грошової допомоги у трикратному розмірі його місячної зарплати.

«УДАР» ініціює також скасування норми, яка гарантувала народному обранцю при виході на пенсію виплату допомоги в розмірі дванадцяти місячних посадових окладів.

Не виплачуватимуть депутатам, за законопроектом, і матеріальної допомоги на оздоровлення у розмірі подвійної місячної зарплати до щорічної оплачуваної відпустки.

Скасовано норми про забезпечення народних депутатів та депутатів, строк повноважень яких закінчився, безкоштовними санаторно-курортними путівками.

Вилучено статтю про обов’язкове державне страхування народного депутата України.

Щодо безоплатного проїзду народних депутатів усіма видами транспорту, який закріплений у чинному законі, «УДАР» пропонує затвердити в кошторисі витрат на утримання Верховної Ради України ліміт коштів, який щомісяця видається кожному народному депутатові для проїзду територією України.

Низку норм щодо забезпечення народних депутатів житлом замінено нормою: «Народному депутату України, за його заявою, виплачується щомісячна компенсація для оренди житла або винайму готельного номера в розмірі, встановленому кошторисом Верховної Ради». Право на таку компенсацію мають тільки іногородні депутати.

«Список народних депутатів, які отримують компенсації на оренду житла та на винайм готельного номера, підлягає щоквартальній публікації в газеті «Голос України» та щомісячно оприлюднюється на сайті Верховної Ради України», – йдеться в законопроекті депутатів фракції «УДАР Віталія Кличка».

За матеріалами сайту klichko.org
Переглядів: 344 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: