Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Четвер, 25.04.2024, 17:51 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Листопад » 8 » «УДАР»
10:32
«УДАР»

«УДАР»: Протягнутий владою закон про

референдум має бути скасований в

 наступній ВР

В партії «УДАР» вважають, що закон про референдум повинен бути в переліку тих документів, скасування яких домагатиметься опозиція в наступному парламенті. Про це йдеться в заяві партії.

«Очевидно, що Україні необхідно ухвалити закон про всеукраїнський референдум, бо саме референдум є можливістю для народу, як джерела влади, впливати на прийняття важливих для країни рішень – як на державному, так і на регіональному рівні. Але цей закон про референдум, ухвалений нинішнім парламентом є таким же непрофесійним і недосконалим, як і  закон про вибори», – зазначають в «УДАРі».

«Фактично цей закон – це такий собі дубль два нинішнього закону про вибори. Назва правильна, а всередині – погано виписані, непрофесійно представлені норми. Є багато застережень щодо того, як формуються ініціативні групи, як встановлюються потім результати референдуму, як уникнути адміністративного ресурсу тощо», – наголошують в «УДАРі». В партії не виключають, що цей закон прийнято з однією метою – спробувати через сфальсифікований референдум протягти потрібні владі зміни до Конституції, зокрема, щодо зміни форми правління в державі, зовнішнього вектора країни, мови.

На думку представників «УДАРу», нинішня Верховна Рада, яка доживає останні дні, не має морального права продавлювати важливі для суспільства закони, тим більше, якщо їх розробляли без належного професійного рівня і  експертної підтримки фахівців.

«УДАР» вимагатиме перегляду і зміни такого закону про референдум нинішнього закону про вибори, закону про тендерні закупівлі та інших законів, які містять корупційну складову, зазначають в партії.

Переглядів: 530 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: