Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Четвер, 25.04.2024, 01:46 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Листопад » 27 » У День скорботи УДАРівці вшанували пам'ять загиблих!
15:41
У День скорботи УДАРівці вшанували пам'ять загиблих!

 
У День скорботи полтавці вшанували пам'ять співвітчизників, загиблих від голоду у 1921—1923, 1932—1933 та 1946 — 1947 роки. Люди зі свічками, плакатами та прапорами у руках зібралися біля підземного переходу «Злато місто» і колоною вирушили до Свято-Успенського кафедрального собору, де пройшло поминальне богослужіння. До жалобних заходів приєдналися понад тисячу полтавців та гостей міста. Особливо було багато молодих людей..

Люди з свічками та зі сльозами на очах мовчазно вишикувалися півколом у самому центрі міста. Очевидці подій згадували, нащадки – вшановували. Голодомор – страшна трагедія для українського народу, пам'ять про яку навіки закарбувалася у серцях небайдужих людей. Здавалося у цій тиші вся скорбота нації, той сум і жаль за невинно вбитих комуністичним голодом людей. Найстрашніше, що це лихоліття забрало мільйони життів, не пошкодувавши ні жінок, ні дітей, ні старців…

Перед усіма присутніми виступили троє юнаків, помітно хвилюючись, нагадали історичні події, що призвели до нестачі в українському селі харчів і масових смертей українців від голоду за радянських часів. Далі було показано фільм «Великий злам» та роздавались буклети з історичними фактами про Голодомор, який визнано штучним голодомором у  більшості країн світу, а в багатьох і геноцидом української нації.

Перед ходою, слово взяли організатори заходу, відомі у Полтаві діячі – Микола Кульчинський («Просвіта»), Юрій Бублик (ВО «Свобода»), Петро Ворона (партія «УДАР В.Кличка). «Лише у Полтавській губернії під час голодомору загинуло більше мільйона людей, - говорив у виступі П. Ворона, лідер обласної партійної організації «УДАР Віталія Кличка». - Наших громадян свідомо відправляли на голодну смерть, тому у нас ця жахлива трагедія залишилася у серцях.Сьогодні ми інколи залишаємося безпомічними, боїмося говорити в голос про проблеми, адже ідеологія тих часів панує в нас ще на генетичному рівні. Головний урок, який маємо з цього винести – це те, що наша сила в єдності української ідеї – держава, демократія, добробут. Нам потрібно шанувати пам'ять загиблих і боротися за сучасний добробут нації і проти тиранії». Вони були одностайні щодо заборони в Україні комуністичної ідеології як ворожої для української держави.

Також було зазначено про необхідність встановлення в місті пам’ятного знаку жертвам Голодоморів... Вшанувати пам’ять загиблих жоден з діючих керівників міста та області під час жалобних заходів сьогодні у центрі міста не з’явився...

На жалобному заході брали участь УДАРівці Полтавської та Миргородської міських та Полтавської й Зіньківської районної партійних організацій. Серед присутніх активісти партії Б. Лозовський, Д. Кубрак, С. Ярошенко, С. Клименко, С. Марчишенець, В. Турпітько, В. Серов та В. Панченко. Ударівці Гадяцького, Лубенського районів, м.Лубни теж стали організаторами акцій вшанування пам’яті невинних жертв комуно сталінського геноциду.

Рівно о 16:00 пам'ять вшанували хвилиною мовчання, вишикувавшись у колону, всі учасники трагічного мітингу зі свічками у руках попрямували до Свято-Успенського собору (колону супроводжувала трагічна музика). Зворушливим моментом стало запалення свічок поблизу Свято-Успенського собору.

Завершилося дійство заупокійним молебнем у Свято-Успенському соборі. Вічна пам’ять загиблим під час жахливого лихоліття 1932-33 р.р.

За матеріалами обласного сайту партії "УДАР"
Переглядів: 451 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: