Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  П`ятниця, 19.04.2024, 01:32 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Квітень » 4 » Тарас Кутовий: З волі депутатів-“регіоналів” пенсійний вік для українців не зменшиться (Події та коментарі)
16:52
Тарас Кутовий: З волі депутатів-“регіоналів” пенсійний вік для українців не зменшиться (Події та коментарі)

Партія УДАР (Заметки) oт 4 апреля 2013 г. в 12:40

Фракція Партії регіонів провалила скасування пенсійної реформи. Минулого вівторка на голосування Ради було поставлено проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо страхового стажу та умов виходу на пенсію).

Зокрема, цим документом мала би бути скасована пенсійна реформа. Відтак, зменшений вік виходу на пенсії для чоловіків — з 60 років, для жінок — з 55, та зафіксована низка змін, які би мали вплинути на збільшення розміру виплат.

-  Я неодноразово наголошував ще під час передвиборчої кампанії, що моя позиція в питанні ганебної пенсійної реформи чітка -  її необхідно скасувати. Тому я особисто, як і інші члени фракції "УДАР”, підтримали цей законопроект, - коментує народний депутат України Тарас Кутовий. - Попереднє скликання Верховної Ради проголосувало за впровадження пенсійної реформи, що була ініційована Урядом. Тоді Кабмін обіцяв, що цей документ зможе розв'язати питання дефіциту бюджету Пенсійного фонду у 2013 році. Але насправді проблеми так і залишилися — у цьому році дефіцит заплановано на рівні 21,8 млрд.грн. А це потягне за собою і затримку з виплатами пенсій, доки держава шукатиме, за рахунок чого залатати цю немалу дірку.

Тарас Кутовий стверджує, що влада і досі не має чіткого бачення того, якою має бути пенсійна реформа, аби та могла забезпечити передусім інтереси громадян. Натомість її поспішне впровадження призвело до дискримінації людей за професійною ознакою. Левова частка українських пенсіонерів отримують мізерні щомісячні виплати, які не дотягують навіть до встановленого державою прожиткового мінімуму.

- Я не полишу цього питання і буду надалі відстоювати його під куполом. Партія "УДАР” зі свого боку зробила законодавчий крок до скасування пенсійної реформи. Було подано проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні)», який дозволить встановити єдині справедливі принципи нарахування пенсій в Україні, - додав Тарас Кутовий.

Того ж дня під стінами Верховної Ради зібрався велелюдний мітинг в рамках акції "Вставай, Україно!”. Близько п'яти тисяч демонстрантів вимагали призначення виборів Київського міського голови. Але і це питання у сесійній залі не підтримали.

- Те, що відбувається в Києві, є проекцією ситуації, яку маємо в цілому в Україні, - наголошує Тарас Кутовий, який також був учасником мітингу і йшов пліч-о-пліч разом з іншими демонстрантами. - Таким є наступ влади на повноваження місцевого самоврядування, у якого хочуть відібрати важелі впливу. Перемогти режим Януковича можливо, але це шлях послідовний і покроковий, не можна говорити про швидкий і блискавичний результат, який би можна було отримати одразу. Ми повернулися до блокування трибуни, оскільки цей шлях є одним із дієвих засобів боротьби. Те, що люди прийшли під стіни Верховної Ради, є тільки першим попередженням владі. Сьогодні це було п'ять тисяч, а завтра, якщо з людьми ніхто не рахуватиметься і надалі, на вулиці вийде в десятки більша кількість протестантів.

Олена Задорожна, Події та коментарі
Переглядів: 428 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: