Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  П`ятниця, 29.03.2024, 12:38 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Вересень » 3 » Тарас Кутовий:Стати ближчими до Євросоюзу.
16:40
Тарас Кутовий:Стати ближчими до Євросоюзу.
– Тарасе Вікторовичу, з якими думками збираєтеся на перший після відпустки парламентський робочий день?

 
- Хочу сказати, що відпустка була умовною. Як і обіцяв, улітку присвятив час округу, спілкувався з людьми, наснажувався їхньою чистою енергетикою. А щодо загальних думок, то у нас лишилося зовсім трохи часу до листопадового саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі, який має всі шанси стати поворотною точкою в новітній українській історії. Ідеться про підписання Угоди про асоціацію з Україною, а фактично це важливий крок до інтеграції в Євросоюз. Восени ми можемо отримати своєрідний аванс довіри від країн Західного співтовариства. А для нас це буде реальний шанс стати на шлях цивілізованого розвитку. Дуже важливо не втратити його, і якщо у підписанні Угоди з’являться підводні камені чи, не дай Бог, його буде зірвано, то відповідальність за це цілком ляже на чинну владу, яка знову заговорила про «багатовекторну політику». Я особисто та мої колеги по фракції «УДАР» робитимемо все від нас залежне, щоб так звані «євроінтеграційні закони» були прийняті. – Безперечно, ми будемо голосувати за них, а також стежитимемо, щоб під їхнім виглядом влада не протягнула окремі корупційні норми. Це великий блок роботи, адже треба детально вивчити кожну статтю, прорахувати її наслідки.

 

– На хвилі наближення саміту все частіше говорять, що вступ до ЄС зіпсує стосунки з Росією. Як ставитеся до таких тверджень і як бачите міждержавні відносини з нашим північним сусідом – Росією – після саміту в Литві?

 
- Насправді зближення України з ЄС не означає, що на кордоні з Росією поставлять огорожу з колючого дроту і шляхи до співпраці будуть обрубані. Це всього лише фантазії зацікавлених сил, що намагаються змусити нас у це повірити. Хочуть залякати, «застерегти» від надуманих небезпек євротовариства. Насправді ж асоціація України з Європою має на меті прості та зрозумілі речі: добробут громадян, світові стандарти в усіх сферах життя, більшу відкритість західних країн для нас. Саме цього прагнуть співвітчизники. Суспільство хоче піднятися на вищий щабель розвитку, і влада зобов’язана враховувати ці потреби під час програмування політичного курсу держави.

 
– Судячи з усього, сесія почнеться з теми євроінтеграції…

 
- Так, але окрім цього, ще одне питання лишається досі не вирішеним. Я маю на увазі персональне голосування депутатів. Узимку ми привернули увагу до кричущих порушень з боку окремих «піаністів». Потім нам вдалося дисциплінувати колег, внісши зміни до регламенту. А наступним логічним кроком мав би стати запуск системи для голосування «Рада-4». Попри обіцянки спікера Володимира Рибака досі не підписано документів, які дали б зелене світло для її впровадження. Затягування процесу відбувається через те, що правляча партія не може забезпечити відвідуваність сесійної зали всіма депутатами і шукає «альтернативних» способів здобути більшість голосів. Оскільки Голова Ради дав публічну обіцянку щодо запуску нової системи для голосування, то так само публічно і ми вимагаємо у нього дотримуватися слова.

 
Повернімося до Вашої особистої парламентської діяльності. З чого почнете сесію, які маєте плани?

 
- Зараз працюю над низкою законопроектів, зокрема профільних, оскільки я є заступником голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин. До того ж добре пам’ятаю свої виборчі обіцянки, знаю про проблеми сільської місцевості й шукаю шляхи їх подолання на законодавчому рівні. Але передусім мені хотілося б довести до кінця законопроекти, що були подані мною на минулій сесії, але не встигли потрапити до порядку денного. Зараз доопрацьовую документ, що регулюватиме ціну на молоко, яке заготівельники купують у селян. Очікую на якнайшвидший розгляд постанови про відзначення 350-річчя міста Гадяч як гетьманської столиці. Крім того, маю великий, на перший погляд, непомітний шмат роботи – депутатські звернення та запити. Останній у часі результат: після мого листа на адресу Міністерства екології та природних ресурсів мешканці села Сокириха на Лохвиччині до кінця року матимуть свердловину води, пробурену державним коштом. Також через звернення до Міністерства соціальної політики нам вдалося знайти шлях подолання проблеми ремонту цехів Пирятинського УТОСу, у яких працюють незрячі. Це насправді результативний і дієвий метод впливу.

 
Олена ЗАДОРОЖНА
"Події та коментарі"
Переглядів: 402 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: