Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Четвер, 25.04.2024, 04:31 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Жовтень » 9 » Тарас Кутовий має найбільші шанси
14:16
Тарас Кутовий має найбільші шанси

Тарас Кутовий має найбільші шанси перемогти на виборах серед усіх опозиціонерів на Полтавщині

 

Авторитетний журнал «Український тиждень» у номері від 4 жовтня 2012 року подає власне дослідження щодо шансів на перемогу кандидатів у народні депутати по мажоритарних округах. Серед лідерів на Полтавщині – Тарас Кутовий, опозиційний кандидат від політичної партії «УДАР».

«У Центральній Україні рівень протестних настроїв дуже високий, і кандидати від влади значно слабші. На Полтавщині з восьми округів один майже гарантовано дістанеться опозиційному кандидатові – представнику «УДАРу» Тарасові Кутовому. Ще по трьох шанси опозиції можна оцінювати як обнадійливі. Так, у 144-му окрузі (Октябрський і Ленінський райони Полтави) успішну кампанію веде висуванець «УДАРу» Сергій Каплін. Незважаючи на сильного суперника – екс-бютівця Андрія Матковського, Каплін «дихає в спину» останньому: якщо опозиційні сили знімуть своїх кандидатів на його користь, то він має непогані перспективи. Реальні шанси на перемогу і в представників опозиції в 145-му (Київський район Полтави, Полтавський і Котелевський райони) і 149-му (Карлівський, Чутівський, Кобеляцький, Козельщинський, Новосан­жарський і Машівський райони) округах, де балотуються висуванці об’єднаних. Проте половину мандатів у полтавських округах можуть отримати регіонали та потенційні «тушки», – пише видання.

Українцям ці вибори запам’ятаються потужним тиском з боку провладних кандидатів. Найголовніший метод, яким вони послуговуються, торуючи шлях до Верховної Ради – адмінресурс. Це і бездіяльність правоохоронців, і масовий підкуп виборців, аж до порушення кримінальних справ проти кандидатів у народні депутати, за умови якщо ті становлять реальну загрозу висуванцям від Партії регіонів.

У статті також йдеться, що поразка опозиції в цих виборах може виявитися необгрунтовано великою, якщо їм не вдасться домовитися. Єдиний вихід бачиться в тому, якщо на фінішній прямій кандидати з меншим рейтингом об’єднають свої зусилля і поступляться сильнішим кандидатам-опозиціонерам. Для досягнення перемоги над провладними висуванцями потрібно перш за все припинити міжусобну боротьбу і почати переговорний процес, залишивши в бюлетені лише одного погодженого кандидата. Виявити такого можна, приміром, на основі результатів соціологічних досліджень. При цьому треба враховувати, наскільки минуле висуванця відповідає критеріям чесності, патріотизму, компетентності, стійкості до «тушкування» в майбутньому парламенті.

Ще одним предметом міжпартійних домовленостей, які б стосувалися зменшення втрат голосів на користь опозиції, має стати захист результатів виборів у день волевиявлення і під час підрахунку голосів. Як пише «Український тиждень», уже сьогодні представники «Батьківщини», «Свободи» та «УДАРу» повинні створювати спільну мережу членів виборчих комісій, спостерігачів від опозиційних сил у всіх окружних та дільничних виборчих комісіях. У день голосування і під час підрахунку голосів вони мають діяти злагоджено, підтримувати одне одного на дільницях, на засіданнях комісій, у процесі складання актів тощо.

За матеріалами журналу «Український тиждень»

Переглядів: 535 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: