Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Четвер, 28.03.2024, 16:49 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Травень » 23 » Тарас Кутовий: "Люди не повинні бігати за довідками по кабінетах чиновників"
09:12
Тарас Кутовий: "Люди не повинні бігати за довідками по кабінетах чиновників"
 Нинішня система надання адміністративних послуг потребує вдосконалення, але чиновники не готові до реальних змін, адже видача довідок — благодатне поле для корупційної наживи. Свідченням такого спротиву стало повернення на доопрацювання Проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про адміністративні послуги" (щодо усунення можливостей корупції при наданні адміністративних послуг), вважає співавтор законопроекту народний депутат України Тарас Кутовий.
"Критика з боку провладних парламентських сил свідчить про справжні наміри чинного керівництва держави. Нам говорять про відкритість чиновників і доступність адміністративних послуг, але відмовляються підтримати ініціативу, яка реально допоможе це зробити. Усі центри адміністративних послуг з принципом "єдиного вікна”, якими вихваляється влада, по суті повторюють схему сьогоднішнього спілкування з чиновниками. Людям пропонують оббивати пороги чиновницьких кабінетів, в той самий час як всіма необхідними довідками держслужби можуть обмінюватися через електронні системи документообігу, широке використання яких теж декларує чинна влада,” - підкреслюєТарас Кутовий.
Прийняття законопроекту стало б реальним кроком до викорінення побутової корупції, наголошує "ударівець”, бо за більшість довідок у держструктурах вимагають плату, а нерідко і відвертий хабар, особливо, коли документ потрібен терміново.
"Державні служби фактично перекладають на пересічних українців свої обов'язки. І ситуація виглядає так, що не чиновники обслуговують громадян, а люди бігають, збираючи для них довідки. Цей ганебний бюрократизм потрібно викорінити. І ми сподіваємося що після доопрацювання і повернення на повторний розгляд, пропонований законопроект таки буде прийнято,” - сказав Тарас Кутовий.

Матеріали сайту Тараса Кутового

Переглядів: 408 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: