Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Субота, 20.04.2024, 01:22 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Вересень » 6 » Тарас Кутовий: «Фракція «УДАР» підтримає єврозакони»
09:33
Тарас Кутовий: «Фракція «УДАР» підтримає єврозакони»
Верховна Рада сьомого скликання розпочала свою третю сесію із виступу Президента, який наголосив на єврокурсі країни та закликав прийняти низку необхідних для асоціації законів. Враженнями від першого сесійного дня, тенденцій та настроїв під куполом ми попросили поділитися народного депутата України Тараса Кутового

 
У питанні євроінтеграції Україна повинна бути послідовною і дотримуватися обраного напрямку. Відповідальність за те, як держава пройде шлях до асоціації з Євросоюзом, лежить сьогодні на Президентові. І цікаво, чи готовий Глава держави піти у відставку за умови, якщо асоціацію з ЄС буде зірвано? Фракція «УДАР» підтримає низку єврозаконів. Але також будемо стежити, щоб за прагненням до інтеграції не було якихось навмисних чи випадкових помилок, які можуть зашкодити Україні.

 
Як зробити роботу Парламенту ефективнішою, зокрема що стосується прийняття важливих євроінтеграційних документів?

 
Перш за все потрібно грамотно організувати роботу депутатів. Розглядати ключові закони треба планомірно, а не поспіхом. Завершити минулу сесію ми розраховували з низкою прийнятих єврозаконів, але зважаючи на те, що їх залишили на останок, документи взагалі не потрапили до порядку денного. Нинішньої сесії цього роботи не можна, бо до саміту у Вільнюсі лишилося не так багато часу. З іншого боку, маємо ті ж самі проблеми, що і були. Наскільки ефективною може бути робота, якщо порядок денний з’являється на сайті о 20–21 годині, а зранку ці законопроекти вже потрібно розглядати? Сьогодні опозиція готова працювати, але робота у парламенті повинна бути правильно побудована.

 
У чому на практиці буде виражатися українська євроінтеграція, щоб люди зрозуміли: наміри справді втілюються в життя, а не просто задекларовані на папері?

 
Це приклади, що лежать на поверхні, тут не треба далеко ходити чи фантазувати. Приміром, непохитною залишається позиція Європи у питаннях, пов’язаних з порушенням прав людини та боротьби з корупцією. Ми досі маємо політв’язнів за гратами. І те, наскільки чинна влада готова роботи конкретні кроки і вирішувати ці проблеми в європейському ключі, а не лише декларувати свої наміри, ось це і буде лакмусовим папірцем і свідченням того, що ми справді почали крокувати європейською стежкою.

 
Сьогодні Компартія України збирається піти всупереч забороні окружного адміністративного суду Києва, і провести збори громадян щодо референдуму про вступ до Митного союзу. Як оцінюєте такі дії?

 
Власне, як можна говорити про правову державу для людей і разом з цим порушувати закон? Засторогою щодо Митного союзу нам мають бути нещодавні події з блокуванням українських товарів. Якщо країна постійно грає не за правилами, а лише вживає засоби тиску, то логічний висновок полягає у тому, що такі методи вона сповідуватиме і надалі. Крім того, активне мусування теми Митного союзу – своєрідний маневр задля відволікання уваги суспільства від головного. А головне зараз – це привести нашу законодавчу базу до євростандарту і почати її нарешті дотримуватися на всіх рівнях.

 
Спілкувалась Олена ЗАДОРОЖНА, газета "Події та коментарі"
Переглядів: 420 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: