Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Субота, 20.04.2024, 10:21 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Жовтень » 20 » Тарас Кутовий
22:17
Тарас Кутовий

Сьогодні попри запеклий спротив антиукраїнських сил у парламенті я і вся фракція «УДАР» домоглися, щоб Рада нарешті проголосувала за ініційований нами Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо деяких питань спадкування)». Я і мої колеги по фракції одноголосно підтримали закон, який робить процедуру оформлення спадщини для людей істотно простішою і дешевшою.
До сьогоднішнього дня мешканці сіл мого округу обурювалися процедурою оформлення спадщини, яка є надто дорогою та обтяжливою. Люди не мали можливості оформлювати спадщину за місцем проживання - у сільраді, а мусили їхати до нотаріуса, якого у селі зазвичай немає, і сплачувати високу вартість за обов’язкову оцінку майна В середньому для того, щоб оформити старий батьківський будинок у селі, потрібно було витратити до місяця часу та щонайменше 2000-3000 грн! Для людини в селі, яка отримує низьку зарплату, мінімальну пенсію чи взагалі не має роботи й чим доїхати до райцентру, оформлення законної спадщини ставало виснажливим і непідйомним завданням.

Прийнятий сьогодні нами законопроект дозволяє здійснювати оформлення спадщини у сільських радах. Відтак, непотрібно буде їздити до районних центрів шукати нотаріусів.
Законопроектом пропонується скасувати обов’язкове проведення оцінки майна у випадках спадкування майна дітьми, онуками, рідними братами та сестрами, батьками, чоловіком чи дружиною.
Також пропонується скасувати оцінку, у тих випадках, коли спадщина оподатковується за нульовою ставкою податку.
Норми, якими передбачається скасувати обов’язкову оцінку майна при спадкуванні, набудуть чинності вже на наступний день після офіційного опублікування Закону.

Переглядів: 374 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: