Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  П`ятниця, 29.03.2024, 13:39 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Квітень » 24 » Розенко: Найбільшим порушником трудового законодавства та прав найманих працівників в Україні є уряд
12:44
Розенко: Найбільшим порушником трудового законодавства та прав найманих працівників в Україні є уряд
Народний депутат від " УДАРу" Павло Розенко переконаний, що нині найбільшим порушником трудового законодавства та прав найманих працівників в Україні є уряд.  Про це він заявив сьогодні на  прес-конференції в УНІАН.

Розенко зауважив, що, зокрема, головним порушенням є система нарахування заробітної плати та несвоєчасна її виплата працівникам бюджетної сфери. Депутат нагадав, що нині в Україні близько 4,5 млн. осіб, які працюють в бюджетній сфері - медики, освітяни, працівники культури, науковці тощо. "Ситуація з оплатою їх праці протягом останнього року є катастрофічною", - сказав Павло Розенко. Він наголосив, що Мінфін своїм  розпорядженням змушує проводити скорочення бюджетних установ під виглядом їх оптимізації, зокрема, йдеться про лікарні, заклади освіти,культури тощо. "Фактично дана пряма вказівка головам бюджетних установ - або скорочуй штат, або кримінальна відповідальність за порушення бюджетної дисципліни", - наголосив Павло Розенко. Він наголосив, що разом з тим, коштів на утворення нових міністерств та розширення бюрократичних апаратів владі цілком вистачає.

"Ударівець" також додав, що негативна ситуація склалася і в питанні оплати праці освітян, лікарів та інших працівників  бюджетних установ. "Три місяці працівники бюджетної сфери отримували заробітну плату  меншу, ніж встановлено бюджетом на поточний рік", - зазначив Павло Розенко. Депутат зауважив, що уряд цього року встановив розмір першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки для працівників бюджетної сфери на 300 грн. менше, ніж розмір мінімальної заробітної плати.  Через це, додав Розенко, працівник бюджетної сфери недоотримує від 300 до 1700 грн. щомісяця.

За його словами,  заборгованість по зарплаті за перші два місяці 2013 року збільшилася на 30% у порівнянні з минулим роком. "Фактично ми можемо сказати,що уряд втратив контроль над ситуацією. За даними Держкомстату заборгованість зростає саме в бюджетній сфері ", - сказав Павло Розенко.

Матеріали сайту klichko.org
Переглядів: 417 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: