Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  П`ятниця, 19.04.2024, 13:50 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Січень » 29 » Росія через тиск «Газпрому» вчергове намагається затягнути Україну до Митного Союзу
11:34
Росія через тиск «Газпрому» вчергове намагається затягнути Україну до Митного Союзу
Заява російського «Газпрому» про борг «Нафтогазу» України в розмірі 7 мільярдів доларів за газ, який Україна не купувала в 2012 році є черговою спробою Росії затягнути Україну до Митного Союзу. Про це в ефірі телеканалу ТВі заявила народний депутат від фракції «УДАР» Оксана Продан.

Депутат також вважає, що подібні заяви «Газпрому» засвідчують неспроможність чинної української влади  відстоювати національні інтереси, оскільки вона нічого не зробила для оскарження в судовому порядку газових контрактів. «Це свідчить про недолугість політики діючої влади, яка в свій час не оскаржувала підписані контракти,- незручні та укладені під тиском», - сказала народний депутат.

Крім того, вона повідомила, що партія та фракція «УДАР»  у Верховній Раді ініціюватиме розслідування всіх деталей підписання угоди між компанією Shell та компанією «Надра Юзівська» про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській площі у Харківській і Донецькій областях.

«Сьогодні перед нами стоять два завдання, які ми повинні виконати. По-перше – це з’ясувати які саме документи підписані українською стороною і проаналізувати їх, щоб розуміти, що віддали і що отримають натомість», - сказала депутат.

Оксана Продан також зауважила, що сьогодні можна здогадуватися, що в цій угоді участь з української сторони беруть компанії та особи наближені до влади.

По-друге, додала народний депутат, потрібно з’ясувати який вплив матиме реалізація цієї угоди на екологію Харківської та Донецької областей. «Це наступний напрямок, який «УДАР» буде відпрацьовувати, щоб змусити владу забезпечити екологічну безпеку», - сказала Оксана Продан.

Матеріали сайту klichko.org

Переглядів: 456 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: