Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Субота, 20.04.2024, 10:10 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Лютий » 15 » Брифінг в офісі Полтавської організації партії"УДАР"
16:20
Брифінг в офісі Полтавської організації партії"УДАР"
 
У офісі Полтавської обласної організації політичної партії «УДАР В.Кличка» для партійців, громадських активістів та журналістів відбувся брифінг на тему останніх подій, які мали місце  в українському парламенті. На запитання відповідали: народний депутат України від Полтави, лідер Руху простих людей, Секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони, Лідер Народної Антикорупційної армії Сергій КАПЛІН і голова обласного «УДАР», депутат обласної ради  Петро ВОРОНА.

Чому блокуємо?

Сергій Каплін: Ми чуємо різні версії і міфічні цифри про втрати, які країна, начебто, зазнає від нашого блокування. Але влада лукавить. Про втрати Партія регіонів, чомусь, не думала, коли була в опозиції та місяцями блокували парламент під надуманими приводами. Сьогодні вони не дбають про простих людей. І навпаки – більше всього вони думають про свої кишені і свої власні інтереси. Якщо повернеться «гра на піаніно» - влада зможе ухвалювати лобістські закони. Вони обходяться державі, як мінімум у 15 мільярдів гривень, які осідають у кишенях і офшорах. «Гра на піаніно» у сесійній залі – це можливість приймати антинародні закони під диктовку Банкової. «Кнопкодави» ухвалюють бюджет, де на мільярди урізаються соціальні виплати, але зростають витрати на чиновників і пільги для бізнесу олігархів. «Кнопкодави» ухвалюють пенсійну реформу, головний результат якої – підвищення пенсійного віку і стажу, але без вирішення проблем пенсіонерів. Тому особисте голосування – це спосіб захисту від антисоціальних і лоббістських, корупційних законів.

Петро Ворона: Запровадження особистого голосування дозволяє домогтися дуже важливої зміни. У влади немає стабільної більшості, тому зараз важливим є кожен голос депутата і позиція кожної фракції. Тому для нас гарантії особистого голосування – це перший крок до виконання програми, яку підтримали наші виборці. Тоді депутати голосуватимуть за питання, які підтримуватимуть – а не ті, які «спущені» з Банкової.

Сергій Каплін: Ми прийшли до парламенту, щоб змінити ситуацію в країні. У нас є план таких змін, і ми його виконуємо. Депутатами нашої фракції зареєстровано 130 законопроектів. По-перше, маємо завдати удару по основах корупції. Вже створена Народна Антикорупційна армія (НАА), лідером якої я є.  Саме завдяки НАА ми зможемо викорінити корупцію раз і назавжди. Ті законопроекти, які ми подаємо передбачають наведення порядку в сфері адміністративних послуг, зниження єдиного соціального внеску і спрощення його сплати. Ми пропонуємо скасувати угоду з Кіпром, яка дозволяє уникати оподаткування.

По-друге, партія «УДАР» вимагає дотримання принципів справедливості і рівності можливостей для кожного. Ми вже подали законопроект, яким передбачене встановлення пенсій для чиновників і депутатів на тих самих принципах, що і для всіх громадян. Ми пропонуємо також скасувати депутатські пільги, чим зекономимо бюджетні кошти.

Петро Ворона: Кнопкодавство – це серйозна хвороба українського парламенту. Лікувати її мають усі депутати. Тому зараз ми шукаємо порозуміння шляхом переговорів, і пропонуємо свій план виходу з кризи. Має бути протестована система Рада-3 із сенсорною кнопкою. Якщо вона працює – треба її підключати. Якщо ні – приводити її до ладу, а тим часом голосувати підняттям рук або бюлетенями, як те передбачено Регламентом.

Які подальші кроки УДАРу?

·              Петро Ворона: Як депутат обласної ради, хочу наголосити що партія УДАР пропонує механізми безпосереднього впливу людей на владу – щоб влада не була безвідповідальною. Ми пропонуємо запровадити обрання територіальними громадами відповідних прокурорів, голів судів і начальників управлінь МВС. Так правоохоронні органи працюватимуть для людей, а не захищатимуть владу від громадян. Партія вимагає посилення місцевого самоврядування. Щоб обирати мерів міст у два тури, щоб міський голова дійсно представляв громаду. Без цього не тільки не можна боротися з корупцією – без цього громадяни України не можуть почувати себе у безпеці від сваволі влади. Партія УДАР ініціює ці питання і домагатиметься їх вирішення – спільно з іншими опозиційними силами та усіма незалежними депутатами, які не втратили почуття відповідальності перед своїми виборцями. Нам приємно констатувати, що полтавські депутати-ударівці Т.Кутовий і С.Каплін чітко дотримуються своїх передвиборчих обіцянок, а не стали тушками, як три самовисуванці від Полтавщини що вступили до лав фрації Регіоналів – обдуривши виборців.

·              Партія В. Кличка ініціювала дострокову сесію? Яка була мета цього заходу?

·              Серій Каплін: Мета дуже проста - для того, щоб почути пояснення влади щодо катастрофічної ситуації в країні! На зборах опозиційних депутатів ухвалено спільну заяву, де визначено чіткі вимоги до неї, а саме щодо відповідальності керівників правоохоронних органів за те, що Україна стає поліцейською державою. Політичні репресії, тиск на опозиційних депутатів мають бути припинені. Та найголовніше – має бути поставлена з голови на ноги правоохоронна і судова системи. Ми будемо принциповими і послідовними, тому переможемо, але разом з Вами.
Годі терпіти – треба діяти!


Матеріал обласного сайту партії "УДАР"
Переглядів: 446 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: