Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Четвер, 28.03.2024, 21:31 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Березень » 4 » ПОЛТАВСЬКИЙ УДАР про ЯНУКОВИЧА!
18:03
ПОЛТАВСЬКИЙ УДАР про ЯНУКОВИЧА!
На думку більшості українців, крім близького оточення президента (сім’ї) останні три роки влади Януковича - роки втрачених можливостей, розгулу корупції і нахабної безвідповідальності усіх наближених до влади. Про що красномовно говорять цифри і факти з нашого життя і життя української держави.

Катастрофічно збільшуються зовнішні борги. Станом на 1 жовтня 2012 року зовнішній борг України становив 132,4 млрд. дол. США. За останні три роки він зріс на третину. А у 2013 році влада планує влізти у додаткові борги у сумі 135,53 млрд. грн. І це при тому, що у цьому ж році Україні потрібно віддати близько 9 млрд. дол. – найбільше за останні роки. Тобто лише цьогоріч на кожного українця, включаючи тих, що щойно народилися, припадає борг щонайменше у 200 дол. Так ми розплачуємося за бездарне урядування команди Януковича. Така бездарна економічна політика нещадно б’є по кишенях простих українців.

Нас запевняють, що в Україні «наступіло улучшеніе». Навіть офіційні дані свідчать, що у 2012 році в усіх основних групах товарів відбувалося підвищення цін у порівнянні з попередніми роками: охорона здоров’я – 19%, житло, електроенергія, газ та інші види палива – 31%, транспорт – 39%, освіта – 29%. Попри всі запевнення чинної влади, тарифи за газ та опалення для населення ростуть. Однак продовжують діяти пільгові тарифи на газ для олігархів. Відтак, зрозуміло, чиї інтереси захищає ця влада. Але ростуть тільки ціни. Пенсії та зарплати не вже забезпечують навіть найнеобхідніших потреб українців. Замість обіцяної мінімальної зарплати у 1500 грн. «вже у 2010 р.», у 2013 році українці не отримають і 1150 (1147). Цинічно, що у цьому році мінімальну зарплату підвищили лише на 13 грн. і вона не буде підвищуватися аж до грудня 2013 року.

Замість обіцяних 1200 грн. мінімальної пенсії «вже у 2010 році» українці отримали підвищення пенсійного віку на 5 років та необхідність мати на 10 років більше стажу, ніж було до цього. А мінімальна пенсія як була 894 грн. у 2010 році, так і залишились у 2013.

Всі оголошені реформи команди Януковича провалені. «Реформи» мали зробити Пенсійний фонд бездефіцитним вже у 2012 році. Однак після такої «реформи» дефіцит Пенсійного фонду навпаки зріс – майже утричі у 2012 році. Провели «адміністративну реформу» – але витрати на органи влади не зменшилися, а для Адміністрації президента та силових відомств навіть зросли.

За підрахунками, один день президента обходиться країні у 2 млн. грн.

«Медична реформа» нинішньої влади призвела до скорочення лікарень та обмеження доступу до медичних послуг – передусім для сільських мешканців та громадян, що проживають у віддалених районах. При цьому зростає фінансування спецлікарень для чиновників Адміністрації Януковича, чисельність яких збільшується з кожним роком.

Навіть за офіційними даними, обсяги тіньової економіки в Україні перевищують обсяги витрат державного бюджету (34% ВВП) чи розмір прямих іноземних інвестицій.

Замість доступного житла українці отримали щорічне зменшення фінансування відповідних державних програм.

«Наша» влада залишається найкорумпованішою. За рівнем корупції Україна протягом останніх років постійно перебуває наприкінці списку. Ситуація із року рік погіршується. Так, за даними Transparency International, Україна за індексом сприйняття корупції знаходилася на 134 місці у 2010 році, а 2012 спустилася на 144 з 176 країн. Однакову з Україною оцінку (26) у 2012 році отримали ще п'ять країн: Сирія, Республіка Конго, Центрально-Африканська республіка, Камерун та Бангладеш. Є всі підстави вважати, що у 2013 році Україна опиниться у цьому рейтингу ще нижче.

Україна – серед африканських країн по свободі слова. Україна опустилася на 10 позицій і опинилася між Алжиром і Гондурасом у щорічному рейтингу світового індексу свободи преси, складеного міжнародною організацією "Репортери без кордонів". Політичні репресії в Україні визнають у США та Європі на офіційному рівні. Януковичу не подають руки при зустрічі керівники цивілізованих держав. Свідченням цього є надання політичного притулку українським політикам та запровадження санкцій щодо українських чиновників. Як наслідок, Україна поступово опиняється у міжнародній ізоляції – як ті африканські країни, поруч з якими вона перебуває у рейтингах. Але погіршивши стосунки з усім світом, Янукович не зміг налагодити стосунки навіть з Росією. Росія веде з Україною газові, м’ясні та сирні війни, в яких поки що програє.

Майже половина (48,1%) громадян України не підтримують діяльність Януковича. Три роки тому їх було лише 27,7%. Не довіряють Януковичу 65,9% громадян. Баланс довіри до Президента негативний в усіх регіонах України. За час президентства Януковича відбулися кілька великих соціальних протестів – проти нового Податкового кодексу, «мовного» закону, скасування пільг для «чорнобильців». Протести відбуваються майже щодня, проте на абсолютну їх більшість реакції немає.

Парламентські вибори 2012 року дуже добре показали ставлення виборців до режиму Януковича і його кліки. Президенту Януковичу час зрозуміти: сьогодні у парламенті не залякані, корумповані заробітчани-кнопкодави. На виборах 2012 року перемогла нова опозиція, якому виборець видав мандат довіри. Партія «УДАР» В. Кличка стоятиме на сторожі народних інтересів.

Людей не обдурити. Вони усе це бачать і відчувають «покращення» на власній шкірі. Українці уміють робити висновки і виставляти оцінки владі.

 В.Сливак, Прес-служба Полтавської обласної партійної організації «УДАРУ В.Кличка».
Переглядів: 411 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: