Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Четвер, 25.04.2024, 12:12 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Листопад » 17 » Події в Україні та коментарі експертів
22:47
Події в Україні та коментарі експертів

1.    В.Кличко пообіцяв відправити президента Януковича у нокаут на виборах 2015 р.

•    В ефірі Радіо Свобода 14 листопада 2013 р. Віталій Кличко наголосив: «Ми всі можемо відправити Віктора Януковича у нокаут і зробимо все, щоб це сталося в 2015 році на президентських виборах. Президент Янукович буде відправлений в нокаут. І нокаутом буде закінчення його політичної діяльності».

2.    Щодо вимог ПР до ЄС «компенсувати втрати від асоціації»
Депутати в Партії регіонів вважають, що місія Кокса-Кваснєвського помиляється, називаючи «питання Тимошенко» головною перешкодою на шляху підписання угоди про асоціацію з ЄС. Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів. Зокрема, депутат від Партії регіонів Володимир Олійник заявив:
"Для України сьогодні головна проблема, яку нам належить вирішити з нашими європейськими партнерами, - питання пошуку шляхів компенсацій втрат України від відкриття ринку для товарів ЄС і від можливих заходів з боку Росії", - підкреслив Олійник.
"Ці втрати не зможе компенсувати передбачуване зростання експорту українських товарів до країн ЄС. Тому відразу після початку роботи ЗВТ ми отримаємо значне зниження доходів бюджету і будемо змушені шукати компенсатори", - додав Олійник, зазначивши, що «це питання має бути пріоритетним у наших переговорах з європейськими партнерами, а не питання Юлії Тимошенко».
http://uapress.info/uk/news/show/10731

•    Останнім часом усі запитували щодо причин, через які Янукович узяв курс на зрив підписання Угоди про Асоціацію.
•    Головною причиною називався вплив В.Путіна та тиск Росії, страх Януковича перед Тимошенко і подібне. Правда виявила ще гіршою.
•    Режим торгується – за Тимошенко вимагають викуп. Вочевидь, Віктор Янукович бажає
перенести кримінальний досвід у міжнародну політику.
•    Поширеною практикою бандитських угруповань у 90-х роках було викрадення людей з подальшими вимогами викупу.
•    Але виходить, що сьогодні заручниками Януковича є ціла країна, її майбутнє.
•    Виявилося, що за історичне рішення Янукович вимагає гроші.
•    Ці вимоги свідчать не тільки про небезпеку Януковича для держави, необхідність його усунення з посади. Усе це говорить про катастрофічну економічну ситуацію в країні.
•    Ситуація настільки відчайдушна, що Янукович пішов на здирництво, геополітичний рекет.
•    Суттєво зростає ризик припинення співпраці ЄС з Україною, частка якого перевищує частку РФ в торгівельному балансі. Отже, вже завтра соціальні виплати можуть припинитися дуже надовго – поки Янукович знаходиться при владі.

3.    Янукович виміряв середню температуру по лікарнях Запорізької області.
14 листопада, виступаючи перед медиками Запорізького перинатального центру, президент Янукович повідомив, що середня зарплата в медичній галузі області становить 2445 грн. У відповідь на таку заяву медики в рядах почали перешіптуватися, що такого немає.

•    Виступ Януковича перед медиками Запоріжжя у черговий раз показав, що він просто не розуміє, які зарплати отримують прості люди, зокрема медики.
•    Зокрема, президент не розуміє відмінності між нарахованою заробітною платою, яка іде в статистику, і реальною заробітною платою, яку люди отримують на руки і мають на неї жити.
•    Заява Януковича нагадала відомий анекдот про середню температуру по палаті чи по лікарні. Тобто за рахунок зростання заробітної плати міністру або чиновникам у Міністерстві охорони здоров’я, буде зростати і середній рівень заробітної плати по галузі.
•    До відома Януковича, в Україні у вересні 2013 р. понад 65% громадян отримали заробітну плату нижче середнього по Україні рівня (на вересень 2013 року – 3 261 грн.), а  472 тис. громадян у вересні 2013 р. взагалі отримали зарплату менше мінімальної, (тобто до 1147 грн.)
•    Також до відома Януковича, в Україні не просто низький рівень заробітної плати, а ще й заборгованість по ній. Заборгованість по з/п у сфері охорони здоров’я станом на 1 жовтня 2013 року становила 4,145 млн. грн. (на 20% зросла порівняно із вереснем).
•    Разом із боргами по соціальних виплатах, режим Януковича винен людям понад 2 мільярди гривень.
•    Такого роду заяви з уст президента є нічим іншим як знущанням над медиками. Більшість їх отримує на руки до 2 тис. грн., а значна частина з них — близько тисячі.
•    Партія УДАР зазначає, що медична сфера є однією із пріоритетних напрямків реформування у майбутньому. Медики не можуть отримувати ті жалюгідні заробітні плати, які вони отримують за нинішньої влади.
•    Найголовніше те, що кошти у галузь виділяються (у Держбюджеті-2013 на Міністерство охорони здоров’я виділено понад 9 млрд. грн., що становить 2,19% від загального обсягу витрат на 2013 рік). Просто, як і у більшості випадків з бюджетними коштами, ці кошти розкрадаються представниками чинного режиму.
•    До речі, згідно із проектом бюджету на 2014 рік, оприлюдненим сайтом «Українська правда» - у наступному році видатки бюджету на МОЗ знизяться до 2,07%)
•    Партія УДАР виступає за зростання рівня заробітної плати медикам. Кошти, які зараз йдуть на облаштування власних робочих місць високих чиновників, на ремонти та закупівлю дорогих авто для міністерств, які розкрадаються на державних закупівлях мають іти на збільшення заробітної плати штатних працівників галузі.
•    Крім того, партія УДАР виступає за посилення контролю над витрачанням державних коштів. Кожна людина має право знати, на що витрачається кожна копійка з державного бюджету країни.

4.    Влада намагається обґрунтувати свою політику консервації відсталості країни «високою ціною модернізації»
Після скарг представників неконкурентних на світових ринках українських промисловців, які надмірно залежать від російського ринку, українські високопосадовці почали значно частіше заявляти про високу ціну модернізацію економіки відповідно до європейських стандартів.  Так М.Азаров заявив про необхідність для цього 150-160 млрд. євро, а В.Янукович заявив про $100-500 млрд. При цьому Янукович заявляє про "відсутність часу для модернізації, адже Україна наблизилася до критеріїв ЄС в економічній сфері, але ще далеко їх не досягла”.
Тим часом надходження до України зовнішніх інвестицій за рахунок яких значною мірою і мала би відбуватися модернізація економіки стрімко скорочується уже третій рік. Так за у січні-вересні 2013 року приріст інвестицій склав 1,3 проти 2,6 за відповідний період 2012 року.
Причому особливо швидко скорочуються надходження із країн ЄС, окрім Кіпру. Причиною є стрімке погіршення поточного бізнес клімату в країні. Його рейтинг за даними опитувань Європейської бізнес асоціації (ЄБА) наразі упав до історичних мінімумів у 1,7 пункту.

•    Спроби влади обґрунтувати відмову від інтеграції з ЄС «високою ціною модернізації економіки» загрожують консервацією відсталості країни. Це – шлях у глухий кут.
•    Підписання Угоди про асоціацію із ЄС та подальша інтеграція України до євроспільноти тим і важлива, що дає Україні шанс на підвищення конкурентоспроможності своєї економіки.
•    Закидати ЄС високу ціну модернізації чи вимагати вирішення цієї проблеми за рахунок країн ЄС абсурдно. Адже це потрібно не Євросоюзу, а Україні. Причому незалежно від того, підпишемо ми Угоду про асоціацію чи ні.
•    Країна і 45 млн. українців не можуть бути заручниками тих промисловців, які після 22 років по розпаду СРСР і досі залишаються там ментально і технологічно. Це означатиме лише подальшу деградацію української економіки, втрату ринків не тільки у світі, але й в Україні.
•    В сучасному глобалізованому світі, де швидко зростають нові потужні індустріальні економіки, постійно посилюється конкуренція за ринки, постійна модернізація є не чиєюсь забаганкою, а умовою виживання і розвитку.
•    Для цього треба стати відкритішими і зрозумілішими для інвесторів. Це дасть можливість вирішити завдання модернізації економіки значною мірою за рахунок інвестицій – і внутрішніх, і зовнішніх.
•    Саме ці завдання і покликана полегшити асоціація з ЄС, альтернативи цьому шляху для України немає.

Переглядів: 927 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: