Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  П`ятниця, 19.04.2024, 21:23 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Квітень » 12 » Петро Ворона: «Я вірю у перемогу здорового глузду»!
12:48
Петро Ворона: «Я вірю у перемогу здорового глузду»!

Ударівці Полтавщини взяли участь у всеукраїнській акції «Вставай, Україно!»
Близько двадцяти тисяч громадян прийшли 7 квітня до столичного парку ім.Тараса Шевченка висловити свою позицію, підтримуючи всеукраїнську акцію «Вставай, Україно!». Серед них були і 350 представників Полтавської обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка» на чолі з головою Петром Вороною. Його враження та думки - в інтерв’ю кореспонденту одного з полтавських мас-медіа.
- Петро Васильович, Ви не вперше на політичних зібраннях, а чим саме вирізняється акція «Вставай, Україно!»
- Небаченою до нині єдністю. Мене вразили очі людей, які зібралися цього дня в єдиному пориві не миритися з нинішньою ситуацією в країні, бажанням змін на краще. Відчувалося, що громаді урвався терпець. Свою небайдужу громадянську позицію сміливо висловлювали й лідери об’єднаної опозиції, і партійці, і звичайні перехожі, які не могли не долучитися до велелюдного зібрання. Побачив багато своїх однодумців - учасників опозиційних партій. А те, що акція відбувалася у велике регілійне свято Благовіщення, і саме цього дня був звільнений політичний в’язень Юрій Луценко, мені видається символічним, відтак додає оптимізму й упевненості у правильності обраного опозицією курсу.
- У чому ж подальші кроки цього курсу?
- Учасники акції за участі депутатів місцевих рад ухвалили резолюцію з вимогами внести до порядку денного Верховної Ради законопроекти, що були «ухвалені» 4 квітня 2013 року на так званому виїзному засіданні парламенту, розглянути їх на легітимному пленарному засіданні парламенту згідно з регламентом, скасувати проведення можливого референдуму щодо подовження повноважень Віктора Януковича, призначити вибори Київського міського голови та Київської міської ради на червень 2013 року, скасувати антинародну пенсійну реформу, відправити у відставку Уряд Азарова, оголосити проведення всеукраїнської акції протесту «Вставай, Україно!» в Києві у День Європи, 18 травня 2013 року, з вимогою дострокових президентських виборів після усунення від влади Президента Януковича.

- Що планують у найближчий термін полтавські ударівці?

- У суботу, 13 квітня, Полтавська обласна організація політичної партії «УДАР Віталія Кличка» запрошує усіх полтавців, хто прагне змін на краще, істинних патріотів України до пам’ятника Тарасові Шевченку, звідки урочистою ходою пройти до Театрального майдану на мітинг за участі лідерів об’єднаної опозиції Віталія Кличка, Олега Тягнибока та Арсенія Яценюка.

- Бачити разом таких сильних політиків, але все ж таких різних людей, як нинішні лідери опозиції, трішки дивно, як на мене. Ваша позиція з цього приводу?
- Так, Віталій Кличко, Олег Тягнибок та Арсеній Яценюк- дуже різні особистості. Але ж у цьому й полягає запорука успішності справи. Адже за кожним з цих політиків - потужні електоральні сили, тобто їхнє об’єднання - це перемога здорового глузду в політиці. Люди це бачать, переконуючись у спільному бажанні політичних сил покласти край узурпації влади, а також толерантності один до одного. Ситуація в парламенті зайшла у глухий кут - фактично там немає більшості. А от в українського народу вже є більшість – це «УДАР», «Свобода» та «Батьківщина».
- Вважаєте ситуація для акцій непокори визріла у суспільстві, адже за принципом «моя хата скраю» живуть багато громадян?
- 75 відсотків молоді воліють полишити Україну в пошуках ліпшого життя - це страшна цифра! Здається, ніколи ще ситуація в суспільстві не набувала таких негативних ознак. І справа тут не стільки в рівні зубожіння людей, як в усвідомленні відсутності головних принципів цивілізованої держави - наявності свободи та демократії. Що далі говорити, якщо в Україні є політичні в’язні?! Так от якщо розбудити сьогодні народ, нагадати про гідність, патріотизм, волелюбність, якими одвічно вирізнялися ми, українці, то ситуація кожного зміниться на краще і врешті - решт у нас буде заможна передова держава, а європейська спільнота розглядатиме Україну як солідного й сильного партнера, а не як країну, де відсутні справедливість та демократія. Процес цей складний, не швидкоплинний, адже ми обираємо мирний шлях до демократії.
- Вірите, що лави таких небайдужих до свого майбутнього громадян збільшуватиметься?
- Абсолютно! Я вірю у перемогу здорового глузду. Годі спати, треба вставати. Це має розуміти сьогодні кожний. Тепер справа за діями!
- Тоді успіхів і до зустрічі в колі небайдужих до свого майбутнього полтавців!

Світлана Піскова
журналіст
Переглядів: 446 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: