Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Четвер, 25.04.2024, 15:01 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Січень » 9 » Павленко: Дострокові вибори є цивілізованим шляхом для виходу з політичної кризи
11:16
Павленко: Дострокові вибори є цивілізованим шляхом для виходу з політичної кризи
Проведення дострокових виборів для виходу з політичної кризи є нормальним цивілізованим шляхом, який Україна проходила вже неодноразово. Про це заявив народний депутат від "УДАРу" Ростислав Павленко у ефірі телеканалу ТВі.

"Проведення дострокових виборів – це нормальний вихід з політичної кризи, який уже був застосований в Україні вже не раз – у 93-94 роках, у 2004 році відбулося так зване переголосування другого туру, у 2007 році – дострокові парламентські вибори і таким чином було розв’язано політичну кризу. Тому вихід з політичної кризи шляхом проведення дострокових виборів цілком можливий", - сказав Павленко.

На його думку, на президентських виборах опозиційні політичні сили повинні висунути єдиного кандидата. "У нас є приклад 2004 року, коли був єдиний кандидат, єдина команда і єдина програма, і тоді була перемога. І ми пам’ятаємо 2010 рік, коли йшли різними колонами, і результат відомий. Ми маємо винести урок з того часу, і тому єдиний кандидат, єдина команда, єдина програма. Ми, демократичні сили, визначимо формат, погодимо позиції між собою. Це відкрита цивілізована дискусія, і країна справді отримає ті відповіді, на які вона сподівається", - зазначив депутат.

Павленко вважає, що у разі недопущення до участі у виборчих перегонах єдиного кандидата від опозиції, перед владою повстане проблема невизнання виборів демократичним світом. "Україна не може настільки легковажно ставитися до того, чи будуть ці вибори визнані або не визнані країнами світу. Ми вже чули достатньо чітку позицію і європейських колег, і США щодо сумнівів, чи будуть в такому випадку вибори визнані", - додав він.

Депутат визнає наявність ризиків у випадку висунення єдиного кандидата у Президенти від опозиції, проте не вважає їх критичними. "Атаки йдуть зараз на всі опозиційні політичні сили, і ми цього не боїмося. Щодо можливості зняття – немає юридичних підстав ані щодо Віталія Кличка, ані інших кандидатів. Зрозуміло, можна говорити про різні інсинуації, але ані законодавство, яке було чинним до 1 січня, ані так звані поправки до Податкового кодексу не створюють підстав для зняття Віталія Кличка з виборів Президента. Це не вибори на одному з округів, це загальнонаціональні вибори, і у разі зняття опозиційного кандидата постає дуже серйозне питання щодо невизнання цих виборів у світі", - заявив Павленко.
Переглядів: 338 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: