Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Вівторок, 23.04.2024, 19:42 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Січень » 22 » Партія «УДАР» про підсумки І сесії Верховної Ради VII скликання
15:19
Партія «УДАР» про підсумки І сесії Верховної Ради VII скликання


У Полтаві відбулась прес-конференція Голови Полтавської обласної організації політичної партії «УДАР» Віталія Кличка Петра Ворони і депутата ВРУ від «УДАРу» Сергія  Капліна . Прес-конференція була присвячена підсумкам І сесії ВР VII скликання

На прес-конференції обидва партійці зазначили:

Партія «УДАР» прийшла до Верховної Ради, щоб виконати свою програму і добитися змін у країні Протягом першої сесії ми побачили, хто і що заважає цьому. Партія регіонів і комуністи намагаються робити те, що і в парламенті минулого скликання. Хочуть і далі набирати потрібну кількість голосів  шляхом «гри на піаніно». Ми ж були і є впевнені, що норма Конституції, в якій йдеться про те, що кожен депутат повинен особисто брати участь у голосуванні повинна дотримуватися. Особливо бентежить така  безвідповідальна і провокаційна позиція партії влади напередодні приїзду місії МВФ. Це може послабити позиції України на переговорах.

Сергій Каплін: Ми проаналізували досвід попередніх скликань Ради. І готові представити план дій по боротьбі із беззаконням у Верховній Раді.

По-перше, "УДАР” оскаржить прийняті за допомогою голосування чужими картками рішення Верховної Ради. За ініціативою "УДАРу” опозиція під час голосування за звільнення і призначення голови НБУ знаходилася у секторі партії влади і зафіксувала чимало порушень Конституції і регламенту. Представники "УДАРу” з усіх регіонів України подають позови до Адміністративного суду на дії ВР щодо порушення Конституції і регламенту.

По-друге, депутати від "УДАРу” звернуться до Конституційного Суду України для визнання неособистого голосування неконституційним. Таке рішення стане підставою для визнання незаконним голосувань чужими картками і дозволить ставити питання про відповідальність за неособисте голосування.

По-третє, наша партія” ініціює розгляд легітимності голосувань у парламенті профільними комітетами. Ми Ініціюємо відкриті слухання з цього питання у комітеті з питань Регламенту та депутатської етики. Разом з цим ми проведемо слухання у Комітеті з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, який очолює представник нашої фракції Віктор Чумак. Нами буде зроблено  аналіз усіх випадків порушення Конституції щодо особистого голосування. Перевіримо, чи були в Україні депутати, чиї картки голосували – існують фото- та відео докази їхньої відсутності на робочому місці.

Вже з початку наступної сесії фракція "УДАРу” буде контролювати письмову реєстрацію народних депутатів перед кожним засіданням, вимагатимемо від спікера оголошувати, хто з депутатів відсутній, і блокувати їхні картки.  "УДАР” вимагає введення в дію сенсорної кнопки – системи «Рада-3». Відповідна постанова була зареєстрована депутатами від фракції "УДАР” ще на першому засіданні Верховної Ради нового скликання. До введення в дію системи особистого голосування Верховна Рада не повинна працювати у сесійному режимі. Якщо цього не буде зроблено, опозиція разом повинна висловити політичну недовіру спікеру.

Відповідаючи на запитання журналістів з приводу інших підсумків першої сесії, Петро Ворона зазначив: Нам дуже приєсно, що народні депутати фракції УДАР працюють як монолітна команда. В нашій фракції не існує «тушок». Важливо, що серед них виділяються активністю і відповідальністю перед виборцями наші мажоритарники Т.Кутовий і С.Каплін.

Сергій Каплін зазначив: «Ми спільно фракцією обговорюємо нашу позицію з усіх питань – але після прийняття рішення його виконують усі наші депутати. Ми справою довели: всі підозри щодо нашої співпраці з владою виявились чорним піаром. На сьогодні підпис представників нашої фракції стоїть під 118 проектами законів і постанов Верховної Ради. Це і наші власні ініціативи, і результати роботи наших депутатів у комітетах парламенту.

Петро Ворона наголосив, що Ударівці у ВРУ розпочали виконання своєї передвиборчої програми. Зареєстровано пакет законопроектів, якими встановлюється загальні підстави нарахування пенсій для президента, депутатів і вищих чиновників. Буде запропоновано скасувати численні депутатські пільги – від надання квартири до пожиттєвого утримування, знизити податкове навантаження на українських підприємців. Зареєстровано всі необхідні законопроекти для проведення виборів мера Києва та повернення самоврядування в столицю.

Сергій Каплін: «Ми бачимо, що влада не має у Верховній Раді сталої більшості. З розмов із колегами з інших фракцій та позафракційними розуміємо, чимало наших ініціатив мають шанс бути прийнятими. Але для цього має бути припинена практика «піанізму». Тому так важливо, щоб голосування було особистим. І ми зробимо для цього все необхідне».

Матеріали обласного сайту партії "УДАР"

Переглядів: 472 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: