Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Четвер, 25.04.2024, 07:24 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Січень » 31 » Пацкан: Влада не зробила жодного кроку для розв’язання політичної кризи
11:00
Пацкан: Влада не зробила жодного кроку для розв’язання політичної кризи
Ухвалення Верховною Радою України низки законів ще не свідчить про те, що влада йде на поступки громадянам, які вийшли на майдани по всій країні. Про це заявив депутат парламентської фракції "УДАР", голова комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Валерій Пацкан в ефірі телеканалу ТВі.

На його думку, зараз до спостереження за діалогом в Україні треба запросити міжнародних експертів. "Потрібно, щоб увесь світ побачив, що діалог йде не між опозицією та владою, а між народом та тією диктаторською владою, яка сьогодні є в Україні", - пояснив депутат.

Пацкан також вважає, що ухвалений напередодні Верховною Радою закон не можна розглядати як юридичний механізм амністії щодо учасників мирних протестів. "Амністія - це звільнення вже засуджених осіб на певних умовах. У даному випадку йдеться про звільнення від кримінальної та адміністративної відповідальності осіб, які брали участь у мирних акціях", - підкреслив він.

Крім того, за його словами, законопроект був ухвалений з порушенням процедури та регламенту діяльності Верховної Ради. "Голова Верховної Ради Рибак повинен був поставити на голосування не один, а як мінімум два законопроекти – від фракції Партії регіонів та від опозиції або від позафракційного депутата. Крім того, депутати від Партії регіонів знову кнопкодавили. Є чітке відео, коли депутати фракції ПР натискають кнопку за себе і за інших депутатів", - зазначив депутат.
"Вчора не було проголосовано закон ані про амністію, ані про звільнення від кримінальної та адміністративної відповідальності. Вчора депутати Партії регіонів проголосували закон про заручників", - заявив Валерій Пацкан.

Переглядів: 343 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: