Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Вівторок, 19.03.2024, 06:54 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Липень » 11 » Пацкан: Народні депутати, які фінансували сепаратистів та терористів, повинні бути притягнуті до відповідальності
00:40
Пацкан: Народні депутати, які фінансували сепаратистів та терористів, повинні бути притягнуті до відповідальності

Народні депутати, які підтримували сепаратистів та терористів і фінансували їх, повинні бути притягнені до відповідальності. Про це під час прес-конференції заявив народний депутат від «УДАРу», голова комітету Верховної Ради з прав людини Валерій Пацкан.

«Якби не було фінансування, то того хаосу, який сьогодні на Сході країни, не було б.  Всі, хто фінансував тероризм та сепаратизм, повинні бути притягнуті до відповідальності . В який спосіб – має дати оцінку Генеральна прокуратура», - сказав Пацкан.  За його словами, одним із шляхів є звернення Генпрокуратури до парламенту з поданням про зняття депутатської недоторканості з цих депутатів. Крім того, рахунки спонсорів терористів повинні бути заарештовані, а кошти -спрямовані на відбудову зруйнованих міст. Пацкан нагадав, що вчора до Слов’янську приїздив народний депутат від Партії регіонів Левченко та намагався знову підбурювати мешканців міста, однак ті його вигнали, оскільки хочуть миру та спокою.

Валерій Пацкан також розповів, що відвідав Слов’янськ для вивчення ситуації. За його словами, у місто потроху повертаються мешканці. Також там сьогодні дуже багато роботи у саперів, які щодня розміновують чи перевіряють по кілька приміщень. Відновлюється постачання води в Слов'янську  і планується, що до кінця тижня всі райони будуть забезпечені нею. «Із світлом трохи краще- вже встигли відновити постачання у кількох районах. Запустили хлібозавод, відновили роботу кількох міських маршруток. Запрацював мобільний зв'язок, поки що не стійко, але якось вже можна телефонувати», - сказав народний депутат.

Валерій Пацкан також додав, що вже вчора мешканці міста отримали на картки пенсії і соцвиплати і планується відновити виплати через пошту. Водночас, підкреслив він, критичною є ситуація з медикаментами, яких не вистачає, особливо для людей, яким ліки потрібні систематично, щодня. Вкрай важливо сьогодні надавати людям і необхідну психологічну допомогу.

Валерій Пацкан також висловив сподівання, що найближчим часом все-таки буде підписаний ухвалений парламентом закон про правовий статус переселенців. Введення в дію цього закону дасть змогу встановити реальну кількість вимушених переселенців.  «Цей закон дає можливість реальної допомоги людям. Я не хочу наступного разу приїжджати до Слов’янська та чути від людей, що ми про них забули і не дбаємо», - наголосив Пацкан.

 

Переглядів: 392 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: