Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Вівторок, 23.04.2024, 11:28 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Червень » 10 » Новини Чорнухинщини. «Відпочивати, досить працювати» – вирішила місцева влада.
12:46
Новини Чорнухинщини. «Відпочивати, досить працювати» – вирішила місцева влада.

«Відпочивати, досить працювати» – вирішила місцева влада за працівників школи естетичного виховання в Чорнухах. Зазвичай учителі-музиканти йдуть у відпустку з 15 червня. Цьогоріч усіх одинадцятьох працівників цього закладу на відпочинок відправили на два тижні раніше, ще й за власний кошт.

- Раніше в цей період ми самотужки робили в школі косметичний ремонт, потім законно йшли відпочивати. А з 15 серпня нас щороку на два тижні просили «погуляти» за власні гроші. Так ми допомагали зекономити кошти районного бюджету, в якому на зарплати для нас не вистачає грошей, – говорить один з викладачів школи. Називати себе не хоче. – Цього ж року нас попросили цю «економію» почати уже з 1 червня. Просто поставили до відома і сказали усім написати заяви на ім’я начальника відділу культури й туризму райдержадміністрації. Так кожен втрачає у зарплаті щонайменше тисячу гривень. А в нас, звісно, були свої плани на ці гроші. У кого нижча зарплатня, то цей період не ввійде і в загальний трудовий стаж.

Нещодавно Чорнухинська районна рада перемогла одразу у двох проектах, що передбачають оновлення цього культурно-освітнього закладу. За цими програмами на капітальний ремонт та оснащення школи витратять майже 400 тис. грн.

- Чому навіть на приміщення школи знаходяться такі шалені гроші, а на учителів коштів не вистачає! – обурюється викладач.

З подібними запитаннями ми звертаємось до голови Чорнухинської райдержадміністрації Анатолія Бойка. Такий захід він називає вимушеним, адже в районному бюджеті на заплату працівникам культури начебто справді бракує грошей.

- Улітку, коли немає уроків, в учителів набагато менший обсяг роботи. Тому в таку пору йти у відпустку, хоч і за власний кошт, найбільш доцільно. І ми завжди усе це пояснюємо працівникам. Якщо ми так не вчинимо, то до кінця року вони просто можуть залишитись без зарплати. Адже бюджетних коштів на неї не вистачає, – пояснює голова райдержадміністрації. – А переспрямувати кошти, виділені на ремонт школи внаслідок перемоги у відповідних проектах, ми не можемо. За це понесемо кримінальну відповідальність.

Однак керівник району обіцяє, що зможе компенсувати збитки, понесені вимушеними «відпускниками».

- Найбільші вливання до районного бюджету завжди відбуваються в кінці літа та восени, коли після збору врожаїв та продажу продукції масово надходять кошти зі сплати податків з усіх сільськогосподарських підприємств району. Тому, якщо в кінці року буде перевиконання надходжень до районного бюджету, і залишаться кошти – віддамо вчителям преміями. Так і зарплату, яку вони заробили б під час таких відпусток компенсуємо, і надамо їм матеріальну допомогу. А я на 90 відсотків упевнений, що в цьому році ми матимемо перевиконання бюджету.

Матеріали сайту http://www.gazeta-ptk.org.ua

Переглядів: 377 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: