Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  П`ятниця, 29.03.2024, 18:56 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Жовтень » 21 » Новини Чорнухинщини. Освіта.
15:12
Новини Чорнухинщини. Освіта.
Протягом двох років Чорнухинська ЗОШ уклінно просила районний відділ освіти збільшити швидкість Інтернет-з'єднання. До кінця року потрібно було виділити аж 281 грн. (додатково по 70 грн. на місяць).  Таких "великих коштів"  бюджет району виділити не зміг. В результаті школа втратила можливість брати участь в другому етапі національного проекту "Відкиритий світ", що передбачає поставку в школи мультимедійного та комп'ютерного обладнання на кілька десятків тисяч гривень.
Оце так зекономили !!!

Коротка довідка.

Другий етап, що  триватиме до кінця 2013 року, передбачає матеріально-технічне оснащення 2 тис. шкіл.
Національний проект здійснюється у стратегічному партнерстві з відомими міжнародними корпораціями Intel, Microsoft, Cisco, Apple. Зокрема, за партнерською програмою Intel для роботи з новітньою комп’ютерною технікою підготовлено 4 тис. вчителів.
Ключову роль у реалізації проекту відіграє держава. На закупівлю обладнання для технічного переоснащення шкіл виділено 35 млн грн з державного бюджету.
Державні гарантії будуть також надані для залучення фінансування від міжнародних інституцій та приватних інвесторів. У цілому в межах проекту передбачається залучити не менше 4,7 млрд грн.
Кінцевою стратегічною метою зазначеного проекту є підвищення конкурентоспроможності освіти, зайняття провідних позицій у світі за якістю надання освітніх послуг, створення умов для розвитку національної науки та наукомістких технологій, ефективна розбудова інформаційного суспільства, інтеграція в європейську та світову системи освіти.
Переглядів: 384 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: