Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  П`ятниця, 29.03.2024, 05:18 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Лютий » 6 » Новини Чорнухинщини
09:51
Новини Чорнухинщини
5.02.2013р. представники Чорнухинської районної організації партії "УДАР" та "Спілки Спасіння Села" Тараса Кутового відвідали село Пізники, де проводились збори пайовиків "Баришівської зернової компанії".

На   жаль,  керівники підприємства не знайшли часу для спілкування з людьми, натомість перед місцевою громадою виступив начальник земельного відділу Чорухинської  РДА  Саражин  В.М.  з роз’ясненнями щодо умов заключення договорів оренди земельних ділянок.  Жителі села висловили незадоволення розмірами виплат за свої  паї, станом ведення сільськогосподарського виробництва, відсутністю взаємодії керівництва «Баришевської зернової компанії» з місцевою громадою та ін..

Проаналізувавши стан розрахунків  за земельні паї та умови договорів, що пропонуються  селянам нашого  району, можна зробити такі висновки:

1.Керівники  сільськогосподарських  підприємств користуючись юридичною необізнаністю людей, відсутністю згуртованості місцевих громад  та неспроможністю вироблення чітких і конкретних пропозицій  стосовно розмірів орендної плати та участі аграрного підприємства в житті села, складає договори оренди з мінімально можливими виплатами пайовикам, що дозволені діючим законодавством.

2.В конфліктних ситуаціях, що виникають в  нашому  районі  майже кожного року, досить часто винні самі селяни.  Земельний пай-це приватна власність, власність  конкретної особи і розпоряджатись ним людина може на свій розсуд, висуваючи свої вимоги  при  підписанні договору з сільськогосподарським підприємством. Недбале ставлення до цієї процедури, породжує в подальшому масу проблем.
Потрібно дуже уважно читати і аналізувати кожен пункт договору оренди. Його текст, умови,  розміри та строки оплати повинні затверджуватись на загальних зборах  пайовиків. Якщо договір підписано , то вплинути на орендаря, за умови чіткого виконання ним всіх пунктів цього договору, практично неможливо.

”Один в полі не воїн”. Тільки об’єднавшись , можна  впливати на певні події, розв’язувати  існуючі проблеми, захищати свої права. Місцеві громади мають  усвідомити, що розвиток  села залежить не тільки від керівництва району  чи області , а і  від кожного жителя, від вміння і бажання людей відстоювати свої інтереси, згуртовуватися заради досягнення  поставленої  мети.
Це наша країна, наша земля, наш дім. Пам’ятаймо про це !!!

Чорнухинська районна організація партії "УДАР" та "Спілки Спасіння Села" Тараса Кутового

Переглядів: 562 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: