Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Четвер, 25.04.2024, 17:53 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Квітень » 12 » Масштаби спротиву владі зростають!
12:44
Масштаби спротиву владі зростають!
Акція «Вставай, Україно!» 7 квітня в Києві зібрала близько десяти тисяч українців.

Її результатом стало прийняття резолюції з вимогою звільнити Юлію Тимошенко, скасувати пенсійну реформу, у відповідності з регламентом переглянути рішення так званого виїзного засідання Верховної Ради, не допустити проведення «референдуму», яким влада прагне подовжити термін президентських повноважень Віктора Януковича. Крім того, лідери опозиції оголосили проведення масштабної акції протесту «Вставай, Україно!» у Києві. Її заплановано на 18 травня і головною вимогою буде проведення дострокових президентських виборів.

– Ця акція біля пам’ятника Шевченку показала, наскільки людям наболіло те, що відбувається в державі. Мітинг був значно більшим за попередній під стінами Верховної Ради. Кількість громадян, які готові вийти на вулиці, зростає. Так само, як Київ показав свою небайдужість, мають бути активними невеликі міста, райцентри, села. Бо там людей також усе дістало, і може навіть більше, ніж у столиці, – зазначив народний депутат Тарас Кутовий, який долучився до недільної акції «Вставай, Україно!». – Спротив режиму Януковича має бути активним на всіх рівнях: від численних і масових акцій протесту в кожному населеному пункті до бойкотування депутатами місцевих рад законів, прийнятих на ганебному виїзному засіданні парламенту.

Опозиція у Верховній Раді зробить усе необхідне для зміни влади в Україні, але при цьому їй потрібна підтримка людей, на чию чітку і непохитну позицію можна було б спиратися.

– Влада має побачити, що проти неї виступають не тільки парламентарі-опозиціонери, а в першу чергу звичайні громадяни. І саме перед цими людьми доведеться відповідати за свої недолугі реформи, – додав Тарас Кутовий.

Вслід за акцією у столиці, хвиля протестних мітингів покотилася Україною. На підтримку вимог, озвучених у Києві, вийдуть і полтавці.

– Я запрошую всіх свідомих громадян, прийти в суботу, 13 квітня, о 12.00 до пам’ятника Тарасу Шевченку в Полтаві. Маємо показати, що ми єдині в своєму бажанні змін, – наголосив Тарас Кутовий. – Ми вимагаємо від влади дотримуватися закону, а не порушувати його, як те було зроблено частиною депутатів на виїзному засіданні Ради. Більше того, закликаю лідерів громадської думки у кожному населеному пункті бути більш активними. Ваші односельці мають усвідомити, наскільки важливими є дії кожного. Усі прекрасно знають притчу про прутик, який легко зламати, і про жмуток хмизу, який не вдасться переломити через коліно навіть найсильнішому. От нині настав час стати цією зв’язкою хмизу, і усвідомити, що наші опоненти – це невелика купка людей при владі, яку цілком під силу подужати. Але тільки за умови великого бажання і злагоджених дій.

Газета  «Події та коментарі»

Переглядів: 454 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: