Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Четвер, 28.03.2024, 21:37 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Листопад » 14 » Лідери опозиції закликали Раду міністрів закордонних справ ЄС не ухвалювати рішення щодо не можливості підписання Угоди про асоціацію
12:41
Лідери опозиції закликали Раду міністрів закордонних справ ЄС не ухвалювати рішення щодо не можливості підписання Угоди про асоціацію
Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко та лідери ВО «Батьківщина» і ВО «Свобода» закликали Раду міністрів закордонних справ Європейського Союзу не ухвалювати на своєму засіданні 18 листопада остаточного рішення щодо неможливості підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це йдеться у зверненні до Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу, підписаному лідерами трьох опозиційних політичних сил.

Зокрема, Кличко, Яценюк та Тягнибок просять Раду міністрів залишити шанс для України виконати критерії, необхідні для підписання цієї Угоди, у час, до проведення саміту, у тому числі припинити вибіркове правосуддя та вирішити у прийнятний для всіх зацікавлених сторін спосіб справу Юлії Тимошенко.

У зверненні наголошується, що Україна отримала історичний шанс підписати Угоду про асоціацію з ЄС і таким чином остаточно зробити свій геополітичний, цивілізаційний вибір та увійти до вільної, демократичної та заможної європейської родини. Водночас, зазначають лідери «УДАРу», «Батьківщини» та «Свободи», Україна мала виконати певні, чітко визначені критерії, у тому числі припинити вибіркове застосування кримінального законодавства, розв’язати справу Юлії Тимошенко, яка стала символом політично вмотивованого правосуддя та репресій у країні.

Лідери опозиційних партій нагадали, що Юлія Тимошенко особисто заявляла, що прийме будь-яке рішення місії спеціальних посланників Європейського парламенту Пета Кокса та Олександра Кваснєвського, яким би важким воно для неї не було, а представники української опозиції наголошували, що підуть на будь-які компроміси, які дозволять підписати Угоду.

«На жаль, українська влада на чолі з Президентом Януковичем не спромоглася зробити останній, але вкрай важливий крок – звільнити Юлію Тимошенко, або в інший, прийнятний для Європейського Союзу спосіб унеможливити продовження практики вибіркового правосуддя та виконати критерії, необхідні для підписання Угоди про асоціацію. На сьогодні це вже є очевидним  фактом», - йдеться у зверненні Віталія Кличка, Арсенія Яценюка та Олега  Тягнибока до Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу.
Переглядів: 331 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: