Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Четвер, 28.03.2024, 12:36 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Вересень » 16 » Кличко: Уряд намагається приховати проект бюджету-2014 від парламенту та громадян
16:13
Кличко: Уряд намагається приховати проект бюджету-2014 від парламенту та громадян
Уряд Азарова намагається приховати проект Державного бюджету-2014 від парламенту та громадян. Про це заявив лідер "УДАРу” Віталій Кличко на засіданні погоджувальної ради керівників депутатських фракцій та комітетів парламенту.

"14 вересня, у суботу, проект бюджету зареєстрували. Однак, жодного супровідного документу-тексту самого законопроекту, пояснювальної записки до нього станом на сьогоднішній ранок не було. Сам факт цього і те, що головний фінансовий документ країни готувався таємно – демонструє неповагу виконавчої влади до парламенту і до громадян. Ми вимагаємо звіту прем’єр-міністра і його пояснень. Це – непрофесійна робота всього уряду”, - наголосив Віталій Кличко.

Лідер "УДАРу” відзначив, що перед парламентарями стоїть завдання - після уважного вивчення документу - виправити перекоси, які виконавча влада, знов закладає в бюджет.

"Треба вирішити три питання, які влада уперто ігнорує: позбавлення пільг депутатів і вищих чиновників; повернення справедливості у пенсійне і соціальне законодавство; спрощення умов для роботи підприємств і при цьому знищення бази для корупції. По цих блоках питань давно подані законопроекти. Ми вимагаємо поставити їх до порядку денного і розглянути – разом із «європейськими» законопроектами”, - відзначив Кличко.

Він наголосив, що часу на виконання усіх умов для підписання Угоди про асоціацію з ЄС лишається все менше. "Ми повинні розглянути усі необхідні законопроекти, зокрема, про прокуратуру і зміни до виборчого законодавства. Уряд мав би їх подати вже цього тижня”, – підкреслив лідер "УДАРу”.

Також "УДАР” вимагає звіту Рахункової палати у Верховній Раді щодо закупівлі камер відеоспостереження на виборах.

"Рахункова палата заявила про численні порушення при закупівлі камер відеоспостереження на виборах. Більше мільярда гривень було пущено на вітер. Ми вимагаємо їх звіту у присутності керівництва правоохоронних органів. Нехай правоохоронці прозвітують, як вони реагують на таку інформацію”, - підкреслив Віталій Кличко.  

Крім того, лідер "УДАРу” звернувся до голови Верховної Ради Володимира Рибака з вимогою надати на завтрашньому на пленарному засіданні інформацію про запровадження системи голосувань, яка не дозволить голосувати не особисто.

"У лютому ви публічно гарантували, що така система з’явиться. А ми бачимо, що значні кошти витрачаються на нікому не потрібні довідники і збірники стенограм – а  обіцянки не виконуються”, - відзначив Кличко.
Переглядів: 342 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: