Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Четвер, 25.04.2024, 03:38 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Березень » 18 » Кличко: УДАР вимагає, аби Азаров та Янукович прийшли до парламенту
16:06
Кличко: УДАР вимагає, аби Азаров та Янукович прийшли до парламенту
Фракція "УДАР" вимагає, аби до парламенту прибули прем'єр-міністр України Микола Азаров та Президент України Віктор Янукович та надали відповіді на низку важливих питань. Про це сьогодні під час погоджувальної ради в парламенті заявив лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко.

"Влада повинна назвати день, коли уряд Азарова звітуватиме за свою роботу, і можна буде поставити питання про його відповідальність. Ми також звернулися до президента Януковича з вимогою прийти до Верховної Ради і дати відповідь на питання, які цікавлять суспільство", - сказав Кличко.  Він наголосив, що Президент має припинити ховатися за своїх речників, і чітко дати відповідь, коли з’явиться у парламенті.

Крім того, додав Кличко, "УДАР"  підготував усі необхідні документи для створення Тимчасової слідчої комісії щодо дій спікера Рибака, зокрема це стосується  відсутності його реакції  на неособисте голосування депутатів, відмови проводити позачергову сесію, позбавлення депутатів мандату. Кличко звернувся з проханням до всіх фракцій надати свої кандидатури до складу цієї комісії – і комісія розгляне факти порушень Рибаком законодавства.

Також Кличко наголосив на необхідності ухвалення рішення про проведення виборів в Києві. Він нагадав, що профільний комітет рекомендує провести вибори в Києві 2 червня. "Ми підтримуємо цю вимогу – зареєстрували проект постанови ще в перший день роботи цієї Верховної Ради. Але, окрім призначення дати виборів, Верховна Рада повинна зробити все необхідне, щоб повернути киянам самоврядування і зменшити можливості для зловживань на виборах", - сказав лідер "УДАРу". Кличко зауважив, що "УДАР"  вимагає не пізніше 2 квітня розглянути і ухвалити закони про надання київському міському голові прав та повноважень глави адміністрації; про проведення виборів у Києві у два тури; про виправлення виборчого законодавства і ліквідації основних підстав для фальсифікацій та адміністративного ресурсу.

Також Кличко наголосив, що "УДАР"  спільно з іншими опозиційними силами подав до парламенту  низку антикорупційних законопроектів і вимагає  їх включення до порядку денного і розгляду на сесії.

Матеріали сайту klichko.org

Переглядів: 399 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: