Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  П`ятниця, 26.04.2024, 02:37 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Лютий » 20 » Кличко: Складається враження, що Партія регіонів та КПУ не налаштовані домовлятися про забезпечення особистого голосування
17:59
Кличко: Складається враження, що Партія регіонів та КПУ не налаштовані домовлятися про забезпечення особистого голосування
Лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко вважає, що  провладні фракції не зацікавлені у вирішенні питання щодо забезпечення персонального голосування і у розблокуванні президії парламенту. Про це він заявив журналістам у Верховній Раді.

Кличко зауважив, що ще вчора ввечері провладні фракції готові були домовлятися, а сьогодні вони відмовляються від своїх слів."У нас складається враження, що представники Партії регіонів  та КПУ не мають бажання домовлятися і тому ми вже котрий день поспіль обговорюємо це", - сказав лідер фракції "УДАР".

Фракції опозиції розробили зміни до регламенту, які б дозволили контролювати  персональне голосування. Зокрема, це обов'язкова письмова реєстрація депутатів,блокування карток тих депутатів, які не зареєструвалися, блокування карток депутатів в разі фіксації фактів неперсонального голосування, відсторонення депутатів-кнопкодавів від участі в пленарних засіданнях тощо. Також пропонується протягом 6 місяців розробити нову електронну систему для голосування, яка б забезпечувала особисте голосування.

Кличко наголосив,що фракція "УДАР" блокує президію парламенту 15 днів  і робитиме це поки парламент не  почне працювати законно.

Лідер фракції "УДАР" підкреслив, що  сьогодні головне змусити депутатів провладної більшості голосувати особисто. "Спосіб - це вже питання техніки,а головне - голосування кожного депутата особисто", - сказав він.

Кличко повідомив,що переговори керівників фракцій та керівництва парламенту продовжаться сьогодні о 17.00. "Сподіваюся,що ми зможемо оголосити про позитивні результати", - додав Віталій Кличко.

Говорячи про те як блокування парламенту може сприйматися євроспільнотою  перед  самітом Україна-ЄС, Віталій Кличко наголосив, що сьогодні дуже складно пояснити  європейським політикам чому українські депутати голосують неперсонально. "Особисте голосування - це ключовий європейський принцип і порушувати його ми не повинні", - сказав лідер "УДАРу".

Матеріали сайту www.klichko.org
Переглядів: 469 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: