Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Субота, 20.04.2024, 15:59 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Липень » 19 » Громадськості показали, яким буде пам’ятник Григорію Сковороді в Чорнухах
14:36
Громадськості показали, яким буде пам’ятник Григорію Сковороді в Чорнухах
Делегація чорнушан вперше побачила гіпсовий прототип майбутнього пам’ятника своєму видатному земляку


Презентація відбулась у Національній Академії образотворчого мистецтва та архітектури. У майстерні скульптор Віталій Андріанов представив результат своєї тримісячної праці — саме стільки часу йому знадобилося, щоб відобразити в гіпсі повнорозмірний макет пам’ятника. Присутнім робота в цілому сподобалась, однак авторові доведеться її трохи допрацювати, зваживши на слушні зауваження щодо деталей пам’ятника. Окрім представників з Чорнухів свою думку про скульптуру висловили і шановані люди від мистецтва як то ректор Академії Андрій Чебикін, перший заступник голови правління Українського фонду культури Дмитро Янко. Останній, до речі, є земляком поета і громадського діяча, голови фонду Бориса Олійника, який і стоїть на чолі Громадського комітету Великого проекту «Григорій Сковорода — 300». Якраз у фонді і зародилась ідея подарувати Чорнухам монументальне зображення Сковороди, бо існуюче погруддя — занадто скромна данина особистості такого масштабу.

Скульптор Віталій Андріанов поряд із макетом пам'ятника Григорію Сковороді Скульптор Віталій Андріанов поряд із макетом пам'ятника Григорію Сковороді

Після презентації макету група художників на чолі з майстром пензля Олександром Піддубним вирушила на традиційний, четвертий за ліком, десятиденний мистецький пленер «Чорнухинська Сковородиніана». Їхня поїздка цього року стала можлива за підтримки народного депутата України від партії «УДАР» Тараса Кутового, який вболіває за розвиток культури на своєму окрузі і всіляко сприяє цьому.

Олена ЗАДОРОЖНА
Переглядів: 427 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: