Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Четвер, 25.04.2024, 00:59 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Жовтень » 9 » До Вашої перемоги залишилося 19 днів!
14:19
До Вашої перемоги залишилося 19 днів!

Історія та сьогодення нашого спілкування. До Вашої перемоги залишилося 19 днів!

 

Вихідними в селах Пирятинщини, Чорнухинщини, Гадяччини та Лохвиччини за підтримки кандидата в народні депутати України від партії «УДАР Віталія Кличка» Тараса Кутового відбулися концерти за участю полтавських артистів — гурту «Відділ кадрів» та ансамблю «Сувенір».

У Теплівці Пирятинського району дітлахи під час концерту в залі влаштували справжню дискотеку. У місцевій школі навчається 117 учнів. У педагогічному колективі — переважно молодь. Цього дня на концерті були присутні вчителі. Артисти вітали їх теплими словами та піснями, вклоняючись їхній неоціненній і нині несправедливо недооціненій праці. У неділю вся Україна відзначала День працівників освіти.

У Хейлівщині на Чорнухин­щині людей найбільше розчулила «Пісня про матір», навіть чоловіки в залі витирали сльози. Пісню присвятили найпершим учителям у житті кожної людини — матерям та бабусям. Після концерту сільський голова Хейлівщини залюбки зіграв кілька мелодій на баяні разом з музикантами. Він грає на кількох музичних інструментах. І в його родині всі гарно співають.

У Красній Луці Гадяцького району виконавцям активно підспівувала 72-річна Олександра Могильник. Вона – найстарша учасниця народного самодіяльного хору «Берегиня».

– Я 35 років проробила дояркою на фермі. То не дуже було коли співати. А як на пенсію пішла, то почала виступати. Їздили і в Київ, і по всій Україні. Кругом гарно приймали. А тепер на транспорт грошей не дають, – розповідає жінка. – Співаю з самого малку. Зараз сама зосталась, то бува вночі не спиться – лежу і всі старовинні пісні переспіваю. На городі пораюсь — співаю, свиням їсти несу – співаю. Піснею душу відводжу.

У Веприку на Гадяччині теж добре розвинена художня самодіяльність. Працюють три танцювальні колективи, жіночий та чоловічий вокальні ансамблі. Присутніх на концерті найбільше вразило «живе» виконання усіх пісень.

– Такі музиканти у нас не часті гості. Подібні виступи ми бачили лише по телевізору, – говорить директор місцевого Будинку культури Тетяна Білоцерківець.

У Погарщині Лохвицького району виконавці разом із глядачами виконували «Червону руту». Найбільше підкорили присутніх своїм чудовим співом школярі Сергій Пендюр та Павло Грабіжченко, які приїхали на концерт із сусідньої Долинки.

У Безсалах на Лохвиччині зібралося багато молоді, що бурхливими оплесками супроводжувала виступи артистів та підтанцьовувала. А сільський голова Олександр Дігтяр після концерту співав з артистами українських пісень.

На концертах був представник кандидата в народні депутати та голова правління «Спілки Спасіння Села» Олександр Ананьєв. У Красній Луці місцева молодь передала звернення до Тараса Кутового про те, що спортивний зал у їхньому селі давно потребує ремонту. Це одне з небагатьох місць у селі, де молодь і люди старшого віку можуть активно проводити своє дозвілля. У Веприку нарікали, що в комп'ютерному класі бракує необхідного обладнання, а в сусідньому селі Бухалове давно потребує ремонту водна свердловина. Там уже п'ять років люди користуються лише колодязною водою.


Переглядів: 653 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: