Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Четвер, 25.04.2024, 13:06 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Жовтень » 12 » Дитячий майданчик
15:38
Дитячий майданчик

«Спілка Спасіння Села» встановила довгоочікуваний дитячий майданчик у Чорнухах

 

– Я вже майже тридцять років живу в Чорнухах. То скільки себе пам’ятаю, тут ніколи не було дитячого майданчика. Ми багато разів зверталися до селищного голови, та на це весь час бракувало грошей. А тепер у нас щодня у центрі гамірно, бо дітлахи після школи й дитсадка збігаються гратися на дитмайданчик, – розповідає Наталія Зуб із Чорнух.

Днями в центральному парку в Чорнухах між вулицями Леніна та Сковороди за сприяння «Спілки Спасіння Села» встановили сучасний дитячий майданчик з різними гойдалками, каруселлю, гіркою, пісочницею, столиком та стільчиками.

Ми звернулися з проханням до «Спілки Спасіння Села» і там одразу ж пішли нам назустріч. Такого майданчика вже давно потребувало селище, – каже селищний голова Віталій Червяк.

Тепер на вихідних і в сонячну погоду в центральному парку Чорнух збирається до півсотні дітей із батьками.

– Часто сюди й бабусі з онуками приходять відпочивати. Усім місця вистачає. Тут є забавки для дітей різного віку. Хто в пісочниці грається, хто на гойдалці катається. А моя Богданка з однокласником Максимком люблять за столиком книжечки читати чи малювати, – продовжує Наталія Зуб.

До цього чорнухинські дітлахи бігали лише до старих, зношених і зламаних металевих гойдалок на шкільному майданчику, де часто травмувалися. Але це було єдиним місцем для їхнього відпочинку.

– Гойдалки на новому майданчику з дерева, вони безпечні. А раніше нашим дітям доводилось тільки гратися листям у парку та бігати довкола пам'ятника Скорботній Матері, вивчати там якісь буковки, – каже мати двох хлопців Марина Кулак.

Навесні довкола майданчика батьки планують посадити клумбу. А також хочуть вирубати старі всохлі дерева і вирізати з них фігури казкових героїв.

– Я з багатодітної родини. У мене брат і три сестри, уже сам виховую доньку. І взагалі я дуже люблю дітей. Це наше майбутнє, адже з кожного з них може вирости другий Сковорода, що звідси родом. Тому ми маємо забезпечити гідні умови для всебічного розвитку нашого підростаючого покоління, – говорить Тарас Кутовий, голова наглядової ради «Спілки Спасіння Села», кандидат у народні депутати України від партії «УДАР». – А такий майданчик – це лише незначна частка тих добрих справ, які ми й надалі робитимемо для чорнушан. Знаю, що в селищі бракує місць для нормального дозвілля молоді, не працює Будинок культури, немає спортивного залу. Тому ми обов'язково попіклуємося про те, щоб чорнухинська молодь мала можливість активно та корисно проводити вільний час.

Валентина ІЩЕНКО

Переглядів: 488 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: