Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  П`ятниця, 19.04.2024, 12:38 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Листопад » 22 » Чинна влада не знає, куди вона веде українське село
14:44
Чинна влада не знає, куди вона веде українське село
Чинна влада не знає, куди вона веде
українське село – Тарас Кутовий


Головна причина бідності українських селян – не скасування чи запровадження мораторію на продаж української землі, а відсутність у влади стратегії розвитку українського села. Про це заявив в ефірі «5 Каналу» народний депутат України від партії «УДАР» Тарас Кутовий.

«Рішення про подовження мораторію на продаж угідь є правильним, однак головна проблема в тому, що чинна влада не знає, у який бік вона рухатиметься, як розвиватиметься українське село», - заявив Кутовий.  Він зауважив, що останнім часом українці неодноразово були свідками ситуації, коли провладна більшість ухвалює одні рішення, а наступного дня – протилежні. «Отже, немає гарантії, що ставлення влади до мораторію на продаж землі не зміниться у будь-який момент», - попередив представник «УДАРу».

«На сьогодні першочерговою проблемою держави є поліпшення умов життя селян. І земля є тим інструментом, завдяки якому ці зміни реально втілити. З іншого боку, подовжувати дію мораторію до нескінченності – безглуздо. Потрібно мати чітку стратегію. В «УДАРі» переконані: держава має визначити засади реформування галузі. Це і буде відповіддю на питання, як домогтися позитивних зрушень на селі, як нарешті поліпшити умови життя селян», - наголосив Кутовий. Водночас він висловив переконання, що чинна влада такого бачення не має.

Представник «УДАРу» зазначає, що на даний момент влада нічого не робить для функціонування ринку землі. За словами політика, відносини між власниками паїв та орендаторами не врегульовані, внаслідок чого в цій сфері панує хаос. І саме тому навіть ті невеликі інвестиції, які приходять у сільське господарство, не йдуть на розвиток села, не потрапляють до людей.

 «Потрібно врегулювати ринок оренди земельних паїв,  захистивши права простих селян. Тому що у нас сьогодні в сусідніх агропідприємствах ціна за оренду паїв може відрізнятися в рази, а інколи громадянам обіцяють за оренду одну суму, а сплачують менше, або й взагалі не сплачують. Поки реального ринку немає – держава повинна вже сьогодні встановити чіткі правила», - переконаний депутат.
Переглядів: 421 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: