Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Середа, 17.04.2024, 01:03 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Квітень » 8 » 7 квітня.м.Київ.Акція "Вставай Україно"
15:01
7 квітня.м.Київ.Акція "Вставай Україно"
7 квітня опозиціонери прийняли резолюцію мітингу, а також лідери опозиції закликали мітингуючих взяти участь в акції протесту, яка пройде в столиці 18 травня.


Мітинг опозиційних сил біля пам’ятника Тарасу Шевченку був наймасовішим за останній час. Всього на мітинг прийшло біля 30 000 чоловік.

На мітингу були присутні і представники Чорнухинської районної організації партії "УДАР", яку очолює Владислав Петрович Бибик.

Цікаво, що понад 250 вінничан, прихильників партії «УДАР» мітингували у сквері Щевченка. Всі вони приїхали до Києва аби висловити свою підтримку опозиційним силам у повалені режиму «Януковича – Азарова».

Лідери опозиції і учасники мітингу оприлюднили резолюцію, в якій основні вимоги - вибору мера Києва і Київської міської ради провести 2 червня, а також позачергові вибори Президента.

Текст резолюції, яку зачитав заступник глави фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

Хочу нагадати читачам основні вимоги опозиції.

«Останні події в Україні чітко продемонстрували – злочинний режим Януковича через страх втратити владу готовий на все, навіть на антиконституційний переворот та встановлення диктатури. При цьому влада не припиняє знущатися над громадянами України, відмовляючись, зокрема, скасувати антинародну пенсійну реформу, яка підвищила пенсійний вік та знищила встановлені Конституцією соціальні гарантії. Провладні депутати у будь-який спосіб намагаються не допустити звіту Уряду Азарова і блокують розгляд постанови про недовіру Кабінету Міністрів, на чому наполягають опозиційні фракції», - йдеться у відозві.

«Режим Януковича веде системне нищення місцевого самоврядування в Україні. Майже рік столиця нашої держави, Київ, живе без законно обраного міського голови. За наказом президента Януковича Партія регіонів та їхні сателіти відмовляються виконувати Конституцію і голосувати за призначення місцевих виборів у Києві. Адже вони розуміють, що не мають жодних шансів на перемогу. Вже завтра подібним чином можуть бути скасовані або перенесені на невизначений термін і президентські вибори 2015 року», - заявили опозиційні депутати.

Також на мітингу прозвучала оцінка дій фракцій ПР і КПУ в приміщенні кінозалу Верховної Ради по вулиці Банковій.

«Спроба Партії регіонів і комуністів узурпувати владу, яку вони здійснили 4 квітня 2013 року за особистою вказівкою Януковича, має на меті розкол України, знищення парламенту та встановлення диктатури. Жодні неформальні збори невстановленої кількості депутатів поза сесійною залою Верховної Ради не мають права оголошувати себе пленарним засіданням Верховної Ради і ухвалювати закони від імені всього Українського народу. Це прямий замах на конституційний лад в державі, за який його замовникам і організаторам доведеться нести кримінальну відповідальність.

В той же час, розуміючи свою неминучу поразку на президентських виборах 2015 року, Янукович планує утриматися при владі за допомогою проведення псевдореферендуму та фальсифікації його результатів на свою користь».

Тому учасники мітингу вимагають:

1. Прийняти на засіданнях місцевих рад, депутатами яких ми є, рішення щодо невизнання та невиконання на території цих рад "законів", "постанов" та інших рішень, ухвалених під час спроби узурпації влади.

2. Внести у порядок денний Верховної Ради законопроекти, які були "ухвалені" 4 квітня 2013 року на так званому виїзному засіданні парламенту, та розглянути їх на легітимному пленарному засіданні парламенту згідно з регламентом.

3. Не допустити проведення так званого референдуму, який має на меті продовження президентських повноважень Віктора Януковича.

4. Негайно призначити вибори Київського міського голови та Київської міської ради на червень 2013 року.

5. Скасувати антинародну пенсійну реформу, як того вимагає більшість громадян України.

6. Відправити у відставку Уряд Азарова, який призвів до глибокої соціально-економічної кризи в Україні.

7. Оголосити проведення всеукраїнської акції протесту «Вставай, Україно!» в Києві у День Європи, 18 травня 2013 року, з вимогою провести дострокові президентські вибори після усунення від влади президента Януковича, як головного узурпатора влади та порушника Конституції України.

8. Звільнити всіх політичних в’язнів, зокрема, Юлію Тимошенко.

За матеріалами сторінки партії "Удар" у facebook.
Переглядів: 539 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: