Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  П`ятниця, 19.04.2024, 02:14 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Квітень » 1 » 30.03.2013р. Обласна звітно-виборна конфренція відбулася
14:53
30.03.2013р. Обласна звітно-виборна конфренція відбулася
 
Розпочалася обласна партійна звітно-виборна конференція із звіту голови «УДАРу В.Кличка» Полтавщини – Петра Ворони.

- «Два роки тому, 20 березня 2011 року, у приміщенні Інституту економіки і права в залі засідань вченої ради ми проводили наші перші установчі збори. Тоді з не відомої в регіоні «Нової країни» (членів цієї партії ми не знайшли нікого), створивши ініціативну групу і провівши перше зібрання ми створили у нашому краї партію «Український демократичний альянс за реформи В.Кличка». Тут в залі присутні перші полтавські ударівці – Р. Товстий, В. Сливак, С. Клименко, Д. Кубрак, С. Ярошенко, С. Перепел, С. Марчишенець, Н. Гадяка, та інші – всього 23 особи. Першими були створені Полтавська та Кременчуцька міські організації партії, згодом Полтавська районна. Пам’ятаю прихід перших членів партії, які згодом стали лідерами районних організацій - А. Кабак, В. Сабельнікова, Г. Шамрицького, Р. Главацького, В. Свинара, Н. Пунько, М. Марющенка, В. Панченка, В. Козину та інших … Пройшло лише 2 роки і молода політична сила перетворилась у впливову політичну партію Полтавщини, ми зросли майже у 100 разів. Сьогодні наша партія нараховує майже дві тисячі членів партії, а точніше –1875 членів.


У перший рік нашого партійного життя тривала кропітка робота по підбору людей, створенні районних партійних осередків, організації роботи обласного офісу партії. На першому етапі була проведена серйозна робота по юридичному оформленню осередків, з повної реєстрації у всіх органах влади обласної організації, відкриттю рахунку партії, тощо. Вдячний за співпрацю у цій справі першому в. о. голови виконкому Ярошенко С. М. та моєму помічнику-консультанту Сливаку В. С. У організації роботи колишнього обласного та міського офісу партійної організації (на вул. Фрунзе – 225) серйозну допомогу надавали Товстий Роман, Клименко Сергій, Коноз Андрій, а особливо Перепел Сергій.

Сьогодні ми можемо констатувати, що Полтавська обласна організація політичної партії «Український Демократичний Альянс за Реформи Віталія Кличка» має розгалуджену організаційну сруктуру – створена в кожному районі області, у всіх містах обласного підпорядкування та у міських районах цих міст. Загалом маємо всього 25 районних, 5 міських, 5 районних у містах Полтава (3) та Кременчуці (2) партійних організацій – всього 35. Деякі з них доводилось переєстровувати з партії «Нова країна», що породжувало додаткові організаційні проблеми – це було у Машівці, Гадячі та інших районів… Обласна організація теж переєстровувалась. До виборів у парламент 2012 року, ця робота була завершена. Але є і залишається проблема неточностей реєстрації, потрібно внести у деякі свідоцтва певні зміни, це стане першим завданням голови виконкому після цієї конференції. Це необхідно зробити для того, щоб не виникало проблем на наступних місцевих виборах з обранням депутатів від «УДАРівців» у місцеві ради всіх рівнів.

У цьому парямку роботи нас чекає дуже важлива справа - ми повинні провести реєстрацію сільських, селищних та міських осередків партії у відповідності до виборчих округів у містах обласного значення та сільських, селищних і міських рад міст районного підпорядкування.

Нарешті, після свого попередника, налагоджена робота виконкому партії, ведеться реєстрований і контрольований документообіг. Є в цьому заслуга Кубрака Дмитра. Хоча попередній в.о. голови виконкому справи передати так і не спромігся, чим додав розладу та додаткових проблем у роботі виконкому. Я теж винен - за свою довірливість до особистості і безконтрольність роботи виконкому. Висновки зроблені! Результату без контролю процесів управління не буває …

Ми розпочали роботу партії з 23 членів партії, а сьогодні маємо 1875 членів партії. Особливо, видзначаю Лубенську районну організацію – 361 член партії, Кобеляцьку районну організацію – 173, Кременчуцьку міську – 195, Полтавську міську – 137, Оржицьку районну організацію – 132, Чутівську районну організацію – 92, Полтавську районну організацію – 59, Зіньківську районну організацію – 55. Дякую керівникам за активну участь в розбудові районних осередків.


На Полтавщині обирається більше 9 тис. депутатів місцевих рад, з них 120 до обласної ради, більше 1000 депутатів районних рад, більше 1000 депутатів до райцентрів, по 40-50 осіб в депутати до міст обласного значення. Риторичне запитання – ми готові до місцевих виборів? Ні. Тому з сьогоднішнього дня, вже офіційно стартує обласна партійна програма кадровий резерв. Головна мета підготувати кандидатури на всі посади в ОДА, РДА, РР та МР, в більшість сільських рад. Ми вже розпочали роботу по кадровому резерву…

Всі голови районних організацій мають вищу освіту. У партії є доктор наук, кандидати, кілька аспірантів. Останнім часом до наших осередків пішла сільська інтелігенція. У кого не пішла – порібно шукати причини в першу чергу у собі: неможна перетворювати партію в анклав, або про Вас нічого не знають, або Ви не маєте авторитету. Маємо активізувати роботу з молоддю, є гарні приклади партій опозиціного спектру. Роботу нашої молодіжки маємо активізувати і переформатувати – це наш електорат.

На виборах Президента, агітаторами, членами дільничних комісій та спостерігачами мають стати винятково наші партійні з ідейними переконаннями, готові до боротьби з існуючим Яничарським режимом. Тим паче, на черзі місцеві вибори.

Ми започатковуємо роботу для підготовки майбутніх депутатів, будемо проводити семінари для керівників осередків (щоб мати кваліфіковані кадри їх треба навчати). Навчальну роботу прободитимемо по округах.

Для проведення парламентської виборчої кампанії 2012 року було вчасно розгорнуто виборчі штаби силами молодої політичної сили, яка існувала лише рік. Всього до роботи у виборах було залучено сотні людей. Наприклад : агітаторів – 1086 чоловік, спостерігачів – 2184, членів ДВК (870, 182, 85). Але шановні друзі, були і проблеми. Отримавши завдання технічного кадрового забезпечення виборів – деякі керівники почали його виконувати в переддень виборів. Брали кого могли, або кого не взяли інші. Маємо винести з цього уроки. У нас не повинно бути «заробітчан». Отримано достойний результат: Батьківщина -30,14%, ПР- 21,91%, УДАР – 18,47%, КПУ- 13,49%, Свобода – 7,94%. Для порівняння: В Україні -  Київ - 333 406 (25,45%) Чернівці – 77837 (19,13%), Київська - 160831 (18,73%), Дніпропетровська - 203115 (14,61%), Харківська 145 232 (12,82%) Львівська 189803 (14,44%), Полтавська 125978 (18,47%).

Ми можемо пишатись результатом – 2 народні депутати - мажоритарники, серйозний вклад у загальний результат «УДАРу» кількість голосів виборців. Сергій Миколайович Каплін і Тарас Вікторович Кутовий є авторитетними посланцями Полтавщини в парламенті від нашої партії.

Найкращі результати на виборах показали Гребінківський та Лохвицький райони – майже 30%, найгірші результати у Комсомольську, Новосанжарському, Семенівському районах. Хороші показники, вище 20% у Миргороді, Полтаві, Лубнах, В. Багачанському, Чорнухинському, Хорольському, Лубенсь-кому, Оржицькому та Гадяцькому районах.

За роки життя партійної організації маємо сотні публікацій про партію фактично у всіх засобах массової інформації Полтавщини. Найбільше нас висвітлювали «Газета по українські», інтернет сайт «Полтавщина», на радіо «Лтава» та ФМ «Наша хвиля». З інтернет сайтом склалась спіпраця завдяки Лозовському Б.Є. Але варто щиро визнати, що ця робота велась недостатньо, вона потребувала великих затрат. Хочу відзначити належну роботу нашого партійного сайту. Вдячний за це в.о. голови виконкому Дмитру Кубраку який вже півтори роки його обслуговує. Але з районів подань матеріалів дуже мало. Це потрібно надолужити.

Є одна в політиці закономірність – перемагають відомі особистості, або, на жаль, гроші. Щоб стати особистістю, про Вас і ваші справи мають знати люди. Це зробити можливо лише через ЗМІ.

Полтавські ударівці приймали участь і самі організовували різноманітні заходи: прес-конференції, спортивні змагання, вшанування пам’яті жертв голодомору, національно-визвольних змагань, видатних українців. Ми були учасниками всіх акцій у м. Києві. Особливо вдало було проведено акцію на захист української мови, зустріч з лідером у Кременчуці, на Оржиччині та Лубенщині, у Миргороді, В. Багачці, у виборчому окрузі нашого депутата Т. Кутового та у м. Полтава. Маємо і невдалий досвід – захід близ стадіону «Ворскла»у травні 2012 року.

Великим недоліком у роботі організації вважаю млява реакція на супільні процеси життя області, реакція на суспільні події в Україні. Ми повинні у штабі мати журналіста, що має професійно займатись співпрацею з ЗМІ та в активізуватись у соціальних мережах, піаром майбутніх кандидатів до місцевих рад та на посади голів територіальних громад.

Час дитинства партії закінчився, Нам потрібна конкретна робота кожного партійця на визначеній ділянці суспільного життя партійної роботи. Маємо не задавати питання, а пропонувати відповіді та свої дії. Ми маємо для цього все необхідне: час, прекрасних людей і благородну ідею – жити в заможній країні захищених громадян – українців. Ми стали парламентською партією, станемо партією влади.

Щиро вдячний всім присутнім і не присутнім залі активістам партії за зладжену спіпрацю у справі партійного будівництва, за жертовну роботу під час виборів, за результат. Але переконаний наш головний Удар попереду. Разом переможемо! Коли будемо дружні і єдині. Хочу щоб наш партійний колектив перетворився у велику дружню сім’ю однодумців. Слава Україні!»

На конференції було обрано на другий термін голову Полтавської обласної партійної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка», депутата Полтавської обласної ради 3-х скликань, докторанта Національної академії державного управління Петра Ворону. Із 92 делегатів конференції прибуло на зібрання 85, а підтримало переобрання голови партії – 84 (1 утримався).

Заступником голови обласного осередку партії обрано молодого вченого, доктора медичних наук, професора УПСА Іщейкіна Костянтина Євгеновича, якого теж одноголосно підтримали делегати звітно-виборної конференції.

На конференції переобрано членів Полтавської обласної Ради партії. Затверджено її кількісний склад - 11 чоловік. До неї увійшли керівники районних та міських організацій, представники народних депутатів України С.Капліна та Т.Кутового, обласне керівництво партії.

Конференція одноголосно, на прохання багатьох делегатів партійного зібрання, прийняла рішення про виключення з лав партії Д. Терещенка.

До лав партії прийнято депутатів Полтавської обласної ради: Лева Жаденка, Івана Коваля та Івана Панасенка. До лав партії вступив голова територіальної громади с. Степне - Андрій Кубрак.
 Виконавчий комітет дякує Турпітькові В.П., Колєснікову О.Є., Соловйову О.В., Клименку С.Є., Толкачовій Д.І., Шевченко І.В., Гадякі Н. за допомогу в організації та технічному супроводу звітно-виборчої конференції.

Матеріали обласного сайту партії "УДАР"
Переглядів: 6303 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: