Ел. адреса: bibik2009@ukr.net  Субота, 20.04.2024, 03:29 
Чорнухинська районна організація партії "УДАР" Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Квітень » 16 » 13.04.2013р. Лідери опозиції у Полтаві переконалися, що всеукраїнська акція набирає обертів...
16:53
13.04.2013р. Лідери опозиції у Полтаві переконалися, що всеукраїнська акція набирає обертів...
Полтава – одинадцяте місто України, куди докотилася ударна хвиля всеукраїнської акції „Вставай, Україно!”. Понад п’ять тисяч громадян обласного центру та районів області під прапорами опозиційних сил висловили свій протест нинішній владі. Серед опозиційних лідерів був і член парламентської фракції політпартії „УДАР Віталія Кличка”, третій номер у партійному списку Валентин Наливайченко.

Початок акції призначили на 12-ту, проте люди почали збиратися біля пам’ятника Кобзареві ще зранку. Тут зустрічалися навіть ті, котрі не бачилися роками, не полінувалися долучитися до акції люди літні, попри добровільно-примусовий суботник за вказівкою зверху, багато було й молоді. У розмовах - обурення нинішніми реаліями.
Символічно, що саме цього дня ударівці покладають квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку. Звучать патріотичні пісні, а тим часом утворюється колона, що рушає у бік Театральної площі. Очолили ходу народні депутати- лідери опозиційних сил. Серед них і член парламентської фракції партії „УДАР” Валентин Наливайченко. Поруч з небайдужими до свого майбутнього полтавцями йшли лідери опозиційних сил, народні депутати - представники Полтавщини, громадяни різного віку та соціальних верств, об’єднані бажанням змін. І ще десятки небайдужих, спостерігаючи за велелюдною ходою збоку вулиці , підтримували мітингувальників. Сині та білі партійні прапори доповнили яскраво червону ударівську символіку, державний стяг внесли на майдан представники опозиційних сил – партійці Українського демократичного альянсу за реформи („УДАР”), Всеукраїнських об’єднань „Свобода” та „Батьківщина”. Збільшуючи коло небайдужих до акції , людський потік влився на Театральну площу Полтави понад п’ятитисячним загалом. На трибуну піднялися політики, аби звернутися до присутніх з одним єдиним питанням : „Чи є сили й надалі терпіти, як паплюжать Україну? І громада відповіла своїм гучним: ”Банду геть!”

- Принцип наших дій - діяти тут і зараз, - висловив позицію „УДАРу” Валентин Наливайченко. Ми – ті сили, котрі, пообіцявши кожному полтавцю діяти разом, виконуємо це. Ми не потерпимо корупції – цьому підтвердження понад 30 законопроектів, що внесли до парламенту опозиційні депутати, а тепер вимагають, аби вони були проголосовані. Серед наших вимог - зняти всі пільги та привілеї та спрямувати заощаджені кошти до пенсійного фонду та на інші соціальні потреби. Народні депутати – полтавці долучилися до створення законопроекту про антикорупційне бюро. Настав час антикорупційної люстрації , яку треба провести і на Полтавщині зокрема, де наразі розкрадаються землі, надра, що належать людям, які сьогодні ось тут на мітингу поруч з нами. Ми приїхали не просто поговорити - ми лишаємо після себе комітети, об’єднання громадян, які протидіятимуть корупції.

Акція, яку самі опозиціонери назвали національною мобілізацією, має на меті повалення режиму Януковича, не допущення реваншу диктатури, усунення наслідків „господарювання” теперішньої влади та початок докорінних змін в українському суспільстві. Як відзначили учасники мітингу-парламентарі, опозиція відчула, що парламентських методів боротьби наразі не достатньо, тому почала апелювати до народної думки. Відтак вони йдуть до кожного українця, аби говорити правду й пропонувати свою перспективу змін на краще. „18 травня на день Європи у Києві плануємо велелюдний марш, віче, але на цьому наша боротьба не завершиться. За спільним рішенням наших партій та громадськості ми будемо трансформувати акції протесту в інші форми, - відзначив Валентин Наливайченко. – У Полтаві ми побачили, що люди піднялися - це основний висновок. Значить опозиція справді об’єднана і вона не має остраху, може привнести реальні змін в державі. Попри те, що влада розповідає про те, що буцімто опозиція провальна, ми бачимо, що вона почала жити своїм життям. Свідчення цьому те, що в містах, райцентрах і селах відбуваються паралельні акції „Вставай, Україно!” І навіть у Празі акцію підтримали українці – заробітчани. Не підвела нас і Полтава. Тож ми не сумніваємося, що зробили вірний крок”.

На думку голови Полтавської обласної організації політичної партії„Удар Віталія Кличка” Петра Ворони, тільки поєднання сильної парламентської опозиції та народної волі може забезпечити успіх і попри провокації та перешкоджання волевиявленню з боку провладних структур, видно, що люди підтримують опозиційні сили. Адже громадяни розуміють, що наразі влада бореться з опозицією на ті кошти, що мала б спрямувати на соціальні потреби. Відтак ударівців це не зупиняє, а навпаки додає додаткової наснаги на боротьбу.

Дивитись Відео з Полтави

Матеріали обласного сайту "УДАРУ"
Переглядів: 401 | Додав: РМК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: